Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Egipat
Dan primirja

Egipat

Od 1590€

EGIPATSKA TURA

KAIRO - KRSTARENJE NILOM - ALEKSANDRIJA

9 dana avionom / 8 noćenja

termin putovanja

cena aranžmana

snižena cena

08.11-16.11.2023.

1.750€

1.590€

snižena cena važi za prijave do 10.09.2023

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avionske karte na liniji Beograd-KAIRO-Beograd sa avio-kompanijom „AirSerbia„ (aerodromske takse, ručni prtljag do 8kg)

 • Transfere na destinaciji: aerodrom Kairo – hotel u Kairu i povratno

 • 5 noćenja (4 sa doručkom i 1 bez doručka zbog ranog leta) u hotelu sa 4* u Kairu („buffet“ doručak; sobe sa kupatilom, 1/2 ili 1/2+1 sa pomoćnim ležajem)

 • 3 noćenja na kruzeru 4* na Nilu sa mini-krstarenjem prema programu – pun pansion (doručak, ručak, večera)

 • Avionske karte na relaciji Kairo – Asuan i Luksor - Kairo

 • Obilazak Kaira, piramida u Gizi i lokaliteta tokom krstarenja Nilom sa pripadajućim ulaznicama i uslugama lokalnih vodiča na engleskom jeziku

 • Usluge lokalnog turističkog vodiča na engleskom jeziku

 • Usluge pratioca grupe iz agencije

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte sem predviđenih

 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 23kg iznosi 70 € (odnosi se na sve letove unutar programa)

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1500 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu iznosi 350 €

 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 5 noćenja iznosi 25 USD po osobi i lučku taksu koja iznosi 50 USD

 • Egipatsku vizu koja se dobija na aerodromu po ceni od 25 USD

 • Obavezan bakšiš za lokalnog turističkog vodiča – cca 30 USD – daje se na kraju putovanja i sasvim je uobičajeno u arapskom svetu

 • Individualne troškove i sve drugo što nije navedeno i predviđeno cenom aranžmana

 • Fakultativnne aktivnosti navedene u programu: Celodnevni izlet sa obilaskom Aleksandrije 80 USD; Poseta Nacionalnom muzeju u Kairu 30 USD. OBAVEZNA PRIJAVA I UPLATA U AGENCIJI 30 DANA PRE PUTOVANJA!

Program putovanja:

1.dan, sreda 8. novembar BEOGRAD - KAIRO

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 21.30h. Prijava za let avio kompanije „AIR SERBIA“. Let za Kairo u 23.20h. Sletanje u Kairo u 03.15h po lokalnom vremenu (jutro, četvrtak 9.novembar). Nakon obavljanja formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan, četvrtak 9. novembar KAIRO & GIZA

Doručak. Prepodnevni obilazak egipatske prestonice (panoramski). Videćemo novi deo grada, divni Tahrir trg, ostrva na Nilu (ekskluzivne zone grada), Koptsko naselje, veličanstvene džamije... Nakon obilaska muzeja odlazimo na plato Gize gde ćemo ugledati te slavne i čudesne piramide. Naravno, našu pažnju će zaokupiti najveća od svih, Keopsova piramida i čudesna Sfinga. Prizor za pamćenje! Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, petak 10. novembar KAIRO - ASUAN

Doručak. Odjava iz hotela i transfer na aerodrom. Let za Asuan (1h i 25min). Po sletanju transfer do krstarice, smeštaj u kabine i ručak. Slobodno popodne za posetu hramu Filae i vožnju felukom (vrsta brodića) – nije uključeno u cenu aranžamana! Večera na brodu. Noćenje i noćna plovidba ka Kom Ombu.

4. dan, subota 11. novembar EDFU - KOM OMBO

Doručak na brodu. Poseta hramu Horusa u Edfu, potom odlazak do Kom Omba i obilazak jedinstvenog hrama posvećenog staroegipatskim božanstvima. Ručak na brodu i plovidba ka Esni. Večera i noćenje.

5. dan, nedelja 12. novembar LUKSOR

Doručak na brodu. Odlazak do Luksora i obilazak kompleksa u Dolini kraljeva. Naravno, tu su grobnice Tutankamona, Ramzesa II, čuveni kolosi Memnona, hram kraljice Hatšepsut... Večera na brodu i noćenje.

6. dan, ponedeljak 13. novembar LUKSOR – KAIRO

Doručak. Iskrcavanje sa broda i obilazak hrama Karnak. Transfer do aerodroma. Prijava za let za Kairo (1h 15 minuta). Po sletanju u Kairo transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

7. dan, utorak 14. novembar KAIRO – ALEKSANDRIJA

Doručak. Slobodan da za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do Aleksandrije, grada na severu Egipta, na obali Sredozemnog mora. Prvo ćemo obići grandioznu kraljevsku palatu iz ’30-tih godina prošlog veka koju nazivaju Montaza; potom odlazimo do centra Aleksandrije gde ćemo videti novu Biblioteku izgrađenu na mestu čuvene antičke biblioteke. Takođe, videćemo i čuveni Svetionik Faros i srednjovekovnu citadelu Kaitbega. Slobodno vreme i povratak u Kairo u hotel do 20h. Noćenje.

8. dan, sreda 15. novembar KAIRO

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili poseta novom Nacionalnom muzeju. Stvaranje ovog muzeja trajalo je skoro 20 godina. U svojoj kolekciji sadrži oko 100.00 predmeta, a zvezdana atrakcija su svih 5.600 predmeta iz Tutanakamonove grobnice. Pored toga, najveći arheološki muzej na svetu ima 28 prodavnica, 10 restorana, konferencijsku salu i bioskop. U muzejskom parku postoje bašte s skulpturama, dok vas na ulazu u glavni atrijum očekuje masivna statua Ramzesa II. Tu se, zatim, pruža „Veliko stepenište“, koje vodi do nivoa doline visoravni, koje je ispunjeno sa 87 statua faraona i egipatskih bogova. Sasvim neverovatno! Ostatak vremena je slobodan za individualne aktivnosti. Noćenje.

9. dan, četvrtak 16. novembar KAIRO – BEOGRAD

Rana odjava iz hotela (oko 01.00h posle ponoći). Transfer do aerodroma i prijava za let. Let za Beograd u 04.00h ujutro. Sletanje u Beograd u 06.00h. Kraj usluga i putovanja.

 

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Na ime rezervacije se uplaćuje 50.000 dinara, ostatak do pune cene aranžmana se uplaćuje do 25.09.2023.

 

 

NAPOMENE:

 • Prilikom prijave je obavezno dostaviti kopiju prve stranice pasoša (stranica sa podacima)

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka kako je programom predviđeno. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 07:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Egipta. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije i odredišne zemlje (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Jordana.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 20 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 1 od 20.06.2023.

 

KAIRO je egipatska prestonica, je drugi najveći grad Afrike u kojem živi bezmalo 9 miliona stanovnika. Ime Kairo znači „onaj koji potčinjava / savladava”. Ovo ime je dato zbog toga što su mnoge vojske kroz istoriju pokušale osvojiti grad i bile uništene od strane njegovih branitelja. Kairo je smešten na obalama i ostrvima Nila u severnom Egiptu, malo južnije od mesta gde reka napušta svoju pustinjom oivičenu dolinu i gdje se grana u tri rukavca započinjući deltu Nila. Najstariji deo grada je na istočnoj strani reke. Moderni deo se postepeno širi zapadno okružujući zelene površine doline Nila. Zapadni delovi su sagrađeni po uzoru na Pariz u doba Ismaila Veličanstvenog, sa širokim bulevarima, parkovima i otvorenim prostorima. Najstariji deo na istoku je potpuna suprotnost. Rastao je nasumično vekovima pun uskih zakrčenih staza. Dok zapadnim Kairom dominiraju zgrade vlade i državne zgrade u modernom stilu, istočni deo je ispunjen stotinama starih džamija koje služe kao orijentiri. Novi nacionalni muzej Egipta je najveći arheološki muzej na svetu i predstavlja sasvim neverovatno mesto stvoreno da zadivi svakoga! Sasvim je neverovatna šetnja istorijom ovog grada, a to ćemo ostaviti naravno za trenutak kada se u njemu nađemo.

GIZA je plato koji se nalazi nedaleko od Kaira, a pre svega je poznata po piramidama, tim čudesnim građevinama građenim pre više hiljada godina da bi bile večno počivalište egipatskih vladara – faraona. Videti egipatske piramide i čuvenu sfingu je želja svakog čoveka na svetu! Tri velike piramide kraj kojih je nekada davno tekao Nil i moćna sfinga, čuvar grobova, predstavljaju najveću atrakciju Egipta, i jedino sačuvano drevno čudo sveta! Pokušaćemo da na ovom mestu odgonetnemo njihovu tajnu.

ASUAN je grad koji nazivaju kapijom Afrike. Nalazi se na jugu Egipta i predstavlja glavno polazište na nezaboravno krstarenje rekom Nil. Asuanski korniš je najatraktivniji lučki bulevar u Egiptu, koji zbog privlačnih šetališta i predivnog pogleda na palmom pokrivena ostrva i bela peščana brda, porede sa francuskom revijerom .Vredi iznajmiti feluku i ploviti kroz pejzaž kao iz sna.

EDFU je drevni grad na Nilu poznat pre svega po veličanstvenom Horusovom hramu. Ovo je najočuvaniji hram u Egiptu. Podignut je od strane kraljice Kleopatre VII, poslednje vladarke Egipta.

KOM OMBO je drevno mesto poznato po veličanstvenom hramu koji je građen jedinstvenim dvostrukim arhitektonskim stilom. Raskošni hram posvećen staroegipatskim božanstvima pleni svojom lepotom.

DOLINA KRALJEVA je najčuveniji arheološki lokalitet Egipta na kojem su se preko 500 godina sahranjivali egipatski faraoni i plemići. Dolina se nalazi na zapadnoj obali Nila, nasuprot drevnoj Tebi (današnjem Luksoru) u samom srcu Tebanske nekropole. Dolina je postala poznata početkom 20. veka kada je otkrivena Tutankamovnova grobnica koja je bila potpuno očuvana i puna blaga. Popularizaciji je pomogla i priča o navodnom prokletstvu faraona. Dolina je 1979. godine proglašena za Svetsku baštinu zajedno sa ostatkom Tebanske nekropole. Pored ove doline nalazi se i Dolina kraljica sa grobnicom kraljice Hatšepsut.

LUKSOR je divan grad na obalama Nila izgrađen na mestu stare egipatske prestonice Tebe. Poznat je po hramu Karnak koji je čuven po svojim moćnim stubovima i naravno jednom od najslavnijih faraona Egipta, Ramzesu II.

ALEKSANDRIJA je drevni antički grad na obali Sredozemnog mora. Vekovima je bila poznata po svojoj biblioteci, najvećoj na svetu. Predstavljala je glavnu luku Egipta, mesto susreta civilizacija.