Putovanje Lisabon 4 noćenja 2024
Putovanje Lisabon 4 noćenja 2024
Putovanje Lisabon 4 noćenja 2024
Putovanje Lisabon 4 noćenja 2024
Putovanje Lisabon 4 noćenja 2024
Evropski gradovi

Putovanje Lisabon 4 noćenja 2024

LISABON 4 NOĆENJA 2024

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

   

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd-Lisabon-Beograd sa „low-coast“ avio-kompanijom "Wizz Air„

 • Aerodromske takse

 • Ručni prtljag težine do 8kg (isključivo ranac; dakle mali kofer ne!)

 • Transfer u Lisabonu od aerodroma do hotela i povratno

 • Obilazak Lisabona prema programu, prvog dana boravka (bez uključenih karti za metro)

 • 4 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelu sa 3* u široj zoni centra Lisabona, na liniji metroa

 • Smeštaj u d sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Kabinski prtljag u vidu malog kofera težine do 10kg i dimenzija () – 60 € (važeća cena do 15.01.2024.)

 • Redovan prtljag: težina do 20kg i standardnih dimenzija – 80 €; težina do 26kg i standardnih dimenzija – 100 € (važeća cena do 15.01.2024.)

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1200 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280 €

 • Gradsku turističku taksu koja trenutno iznosi 5 € po noćenju i osobi (ukupno za 4 noćenja 20 € po osobi) – plaća se na licu mesta

 • Obavezna karta za metro „Vivaviagem“ 15 € - plaća se na licu mesta vašem vodiču koji će je pribaviti za vas. Na kartici ćete imati kredit od 10 € (6 vožnji)

 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):

 • Celodnevni izlet Sintra – Kabo da Roka prema programu – 80 €

 • Tročasovni izlet EXPO City Lisabon sa uključenom vožnjom gondolom (jedan pravac), bez uključenih troškova metro karte – 30 €

 • Celodnevni izlet Belem i Kaškaiš sa uključenim troškovima prevoza (metro+voz) – 50 €

OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI, 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! PLAĆANJE IZLETA SE OBAVLJA ISKLJUČIVO NA LICU MESTA NAŠEM PREDSTAVNIKU.

Program putovanja:

1. dan (utorak 7. maj) BEOGRAD - LISABON

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 14.30h. Prijava za let kompanije „Wizz Air“. Let za Lisabon u 16.35h. Sletanje u Lisabon u 19.35h. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan (sreda 8. maj) LISABON

Doručak. Polazak u 10h u obilazak grada (metro i pešačka tura). Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Avenida Liberdade, Trga obnovitelja/Restauradores, Trg Rossio, Železnička stanica Rosio, Tatar Eden, ulica Augusta, Trg Komersio, Alfama (Katedrala)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje

3. dan (četvrtak 9. maj) BELEM I KAŠKAIŠ

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet (metro+voz). Odlazak u Kaškaiš, prelepo letovalište na obali Atlantskog okeana. Ovo mesto predstavlja mondensko letovalište na Atlantiku. Živopisne ulice, raskošne aristokratske vile, plaže... Raj za turiste. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (3 sata). Odlazak u kvart Belem. Obilazak (spolja) manastira Sv. Žeronima, spomenika otkrićima i veličanstvene kule Belem. Predah u čuvenoj poslastičarnici „Pasteis de Belem“ uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, ušće reke Težo u Atlantski okean. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (petak 10. maj) SINTRA – KABO DA ROKA

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet u 12,00h. Odlazak u Sintru vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Kraći obilazak centra grada kojim dominira nekadašnja kraljevska palata Sintra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (individualna poseta palati Pena, poseta čuvenom bunaru inicijacije...). Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Kabo de Roka, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Zalazak sunca nad okeanom na ovom rtu je nezaboravni doživljaj. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (subota 11. maj) LISABON

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na tročasovni fakultativni izlet. Odlazak metroom do Parka Nacija - EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Sledi slobodno vreme i individualni povratak u centar grada. U 17.30h transfer iz hotela ka aerodromu. Prijava za let. Let za Beograd sa kompanijom „Wizz“ u 20.05h. Sletanje u Beograd u 00.50h (nedelja 12.maj). Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 40.000,00 dinara

 • Ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje 20 dana pre putovanja

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Portugalije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

   

 

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

 

Cenovnik broj 1 od 25.12.2023.

Vodimo vas u zemlju sunca i osmeha, divnu Portugaliju. Portugal se nalazi na Iberijskom (Pirinejskom) poluostrva, i svojom kopnenom granicom sa graniči samo sa Španijom. Mala zemlja sa velikom istorijom i još većim srcem! Univerzalna reč koju ćete odmah naučiti po dolasku u Portugal je „Obrigado“. Ta reč označava sve... I izvolite, i hvala, i poštovanje, i nema na čemu... U vreme dok je bio monarhija, Portugal je bio jedna od najvećih kolonijalnih imperija na svetu. Iz svojih kolonija je iscrpeo ogromno blago i pretočio ih u svoje blistave gradove.

Lisabon, portugalska prestonica. Potpuno neverovatan grad. Grad sreće, ali i tužnih melodija fada... Svuda je neka seta, pomešana sa uzbuđenjem. Raskošne palate, fantastične avenije, neverovatno lepi trgovi, samostani, crkve... Dan je jedno u ovom gradu, a noć nešto sasvim drugo. Beskrajne šetnje njegovim ulicama nikada vas neće zamoriti. Želećete još, još, još.

Sintra, grad sa idiličnim ambijentima i divnom kraljevskom palatom Pena. Vrtovi ove palate su neverovatni, a arhitektonski sklop palate je pravo čudo. Svi su se vekovi na njenoj fasadi uskomešali. U unutrašnjosti, u istorijskom muzeju, prošetaćete se kroz istorijat kraljevskih dinastija koje su vladale ovom zemljom.

Kabo da Roka je najzapadnija tačka kontinentalnog dela Evrope. Naravno, nalazi se na Atlantskom okeanu. Ovaj rt je meta na desetine hiljada turista i to u vreme zalaska sunca. Prizor je nestvaran!

Kaškaiš je najlepše letovalište Portugala iako se nalazi na obali hladnog Atlantika. Turisti prosto obožavaju ovo mesto zbog njegovih raskošnih vila, divnih peščanih plaža i prelepog ambijenta sa mnoštvom malih prodavnica.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL DO CHILE 3*, Rua António Pedro 40, Lisabon https://hoteldochile.com/

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni Lisabona, na samo 300 metara od metro stanice „Arrois“. U neposrednoj blizini hotela se nalazi nekoliko barova, restorana, marketa. Hotel je standardne „budžet“ kategorije, i svakako da nije luksuzan; samo pristojan. Recepcija, mali lobi, salon za posluženje doručka („buffet“ / samoposluživanje; slabo i jednolično), WiFi konekcija gotovo da ne radi! Sobe su male, oko 15m², sve sa kupatilom, klima uređajem, mali frižider i TV.