Madrid Putovanje Avionom 2023
Madrid Putovanje Avionom 2023
Madrid Putovanje Avionom 2023
Madrid Putovanje Avionom 2023
Madrid Putovanje Avionom 2023
Madrid Putovanje Avionom 2023
Madrid Putovanje Avionom 2023
Evropski gradovi

Madrid Putovanje Avionom 2023

Od 650€

MADRID DON KIHOT AVANTURA

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

SNIŽENA CENA

11.10-16.10.2023

790€

650€

SNIŽENA CENA za prijave i uplate do 30.05.2023

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd-Madrid-Beograd (aerodromske takse, ručni prtljag do 8kg)

 • Transfer u Madridu od aerodroma do hotela i povratno

 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 2* u široj zoni centra grada, na liniji metroa

 • Madrid City Tour – obilazak grada prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

 • Usluge turističkog vodiča tokom celog putovanja

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 23kg iznosi 50 €

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1000 dinara za osobe mlađe od 70 god.; 70+ plaćaju 2000 din.)

 • Karte za gradski prevoz tokom razgledanja Madrida

  Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):

 • Poludnevni izlet do El Eskorijala sa uključenom ulaznicom za kompleks 60 €

 • Celodnevni izlet Don Kihot i Toledo 70 €

 • Poseta Muzeju Prado sa ulaznicom i lokalnim vodičem 50 €

 • Celodnevmi izlet Segovija – Avila 80 €

PAKET IZLETA SA POPUSTOM: 250 € (bez Flamenka!) – uplata u agenciji!

1. dan sreda 11. oktobar BEOGRAD – MADRID

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 12.15h. Prijava za let „AirSerbia“ za Madrid. Let za Madrid u 14.20h. Sletanje na međunarodni aerodrom u Madridu u 17.35h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela. Smeštaj. Odmor. Noćenje.

2. dan četvrtak 12. oktobar MADRID CITY TOUR

Doručak. Polazak u 9h u organizovani obilazak grada u trajanju od oko 2 sata (metro). Peurta del Sol je mesto odakle u Madridu sve počinje. Kapija sunca je trg okružen raskošnim palatama. Odlazak potom do Plaza Mayor, odnosno glavnog trga koji ima pravilan kvadratni oblik. Raskoš kolonijalne Španije je vidljiva na ovom trgu koji je skrojen kako bi svakoga fascinirao. Šetnja do Katedrale posvećene Bogorodici. Obilazak fascinantne glavne gradske crkve koju popularno nazivaju Almudena. Koreni ove crkve su u 11. veku, a današnja crkva potiče iz 19. i 20. veka, budući da je vekovno središte katoličke crkve u Španiji bilo u obližnjem Toledu. Nedaleko od katedrale nalazi se veličanstvena Kraljevska palata, sedište španske kraljevske porodice. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i posetu Kraljevskoj palati, ručak u nekom od divnih restorana, ili za šetnju prelepom avenijom Gran Via, omiljenom šoping zonom grada. Noćenje.

3.dan petak 13. oktobar MADRID – LA MANČA – TOLEDO – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do oblasti LA MANČA koja je svetski postala poznata zahvaljujući Miguelu de Servantesu i njegovom Don Kihotu. Da, to je ta divna, živopisna regija okićena tradicionalnom kastiljanskim selima i čudnovatim vetrenjačama. Posetićemo divno malo seoce EL ROMERAL koje svi nazivaju selom Don Kihota. Tu se kod tog sela nalaze te čuvene vetrenjače koje ćemo imati prilike da vidimo. Posetićemo i seoce TEMLEKUE koje je sa Romeralom spojeno sa tzv. Don Kihot rutom. Na kraju, posetićemo magični TOLEDO, vekovnu prestonicu španskih kraljeva i jedan od najlepših gradova Španije. Mi ćemo se prošetati divnim, snenim i romantičnim uličicama Toleda, i usput ćemo pogledati: trg Zokodover, mavarsko utvrđenje Alkazar, jedan od simbola grada, srednjovekovne mostove na reci Težo, srednjovekovne kapije, Muzej El Greka (bez posete), veličanstvena Katedrala – građena je 200 godina od 13. do 15. veka i predstavlja remek-delo gotske arhitekture. Svakako ćemo malo i predahnuti u ovom divnom gradu pre nego što se vratimo u naš hotel u Madridu, a povratak je planiran za 21h. Noćenje.

4.dan subota 14. oktobar MADRID – EL ESKORIJAL – MADRID

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet do čudesnog kraljevskog samostana EL ESKORIJAL. Istorijska rezidencija španskih kraljeva koja se sastoji od samostana, crkve, kraljevske palate, muzeja i škole. Kompleks je u duhu kontrareformacije izgrađen u 16. veku po nalogu Filipa II Španije, čime je naglašena njegova povezanost s rimokatoličkom crkvom. U kompleksu se nalaze i muzej, biblioteka i kraljevski mauzolej (Panteon de los Reyes) sa posmrtnim ostacima mnogih španskih kraljeva. Povratak u Madrid do 15h. Slobodno vreme u centru grada. Individualni povratak u hotel. Uveče je planiran (fakultativno) odlazak ulokalni Flamenko klub na autentično špansko veče uz neverovatnu igru i špansku gitaru. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan nedelja 15. oktobar SEGOVIJA & AVILA

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak u prelepi srednjovekovni grad SEGOVIJU. Po dolasku, sledi organizovano razgledanje grada u trajanju od oko 1 sat. Naravno, prvo moramo videti slavni rimski Akvadukt iz 2. veka i vremena cara Trajana – jedan od najbolje očuvanih spomenika iz perioda rimske uprave u Španiji. Šetnja idiličnim ulicama grada do divne Katedrale koju nazivaju zbog njene raskošnosti „damom među katedralama“. Potom se krećemo malo strmijim uličicama ka mestu odakle će nam se ukazati bajkoviti kraljevski zamak Alkazar iz 12. veka. Slobodno vreme za ručak – svakako morate probati „koćiniljo“. Nastavak putovanja do obližnje AVILE, još jednog srednjovekovnog bisera Kastilje i Leona. Najveća atrakcija ovog grada su perfektno očuvane srednjovekovne zidine sa bastionima. U ovom divnom malom gradu videćemo i njegovu čudesnu Katedralu, potom divnu baziliku San Visente, samostan Svete Tereze... Na kraju ćemo uživati u idiličnom trgu Merkado Čiko. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

6. dan ponedeljak 16. oktobar MADRID – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili fakultativna poseta MUZEJU PRADO, jednom od najvažnijih muzeja na svetu. Posetu ćemo organizovati sa lokalnim vodičem kako bi smo na najbolji mogući način, i za kratko vreme, pogledali sjajnu izložbu umetničkih dela (Velaskez, Muriljo, Pikaso, El Greko...). Slobodno vreme. Polazak iz hotela ka aerodromu u 18.30h. Prijava na let. Let za Beograd u 21.10h. Sletanje u Beograd u utorak 17. oktobra u 00.20h. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 20 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;

 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slućaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slićno), cena aranžmana podleže promeni

 • Fakultativne izlete nije moguće plaćati odloženo!

NAPOMENE:

 • U sobe smeštajnog objekta se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Smeštajni objekti su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se objekti nalaze. Svi smeštajni objekti imaju sobe sa kupatilom, tuš/wc. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog objekta, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od samog objekta. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od samog smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od samog objekta (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta smeštajnih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 

 

ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 18 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 1 od 22.03.2023.

Madrid, moderna prestonica Španije, raskošan, kraljevski grad dostojan statusa koji nosi. Kada je pala odluka da se prestonica izmesti iz istorijskog Toleda u Madrid, tada su angažovane arhitekte koje su grad skrojile po modelu evropskih prestonica. Ono što najviše karakteriše ovaj grad jeste njegova sjajna energija. Puls grada je neverovatan. U ovom gradu sva energija Španije se reflektuje, i prosto je nemoguće da vam se ovaj grad ne dopadne. Pored jedinstvene atmosfere, Madrid je i velika kulturna prestonica Španije, i jedan od najznačajnijih kulturnih centara Evrope. Ponajviše toj tituli doprinosi sjajan muzej Prado, jedan od najznačajnijih muzeja na svetu. Program smo obogatili sjajnim izletima u unutrašnjost provincije Kastilja. Sasvim je poseban izlet koji vodi do oblasti La Manča koja je poznata po Servantesovom remek-delu “Don Kihot”. Neverovatan krajolik i sjajne priče o jurišanju na vetrenjače. Svakako, ne treba izostaviti kraljevski kompleks El Eskorijal koji predstavlja veliki samostan sa prelepom crkvom i kraljevskom grobnicom španskih vladara. Toledo je nekadašnja španska prestonica i predstavlja jedan od najlepših gradova Španije sa izuzetnom srednjovekovnom strukturom. Za sam kraj, jedinstven izlet do Segovije i Avile, dva kastiljanska grada izuzetne lepote. Ništa vam drugo ne preostaje nego da sa nama posetite divni Madrid i da uživate u našoj specijalno skrojenoj Don Kihot avanturi. Dobrodošli!