Madrid Putovanje Avionom 2024
Madrid Putovanje Avionom 2024
Madrid Putovanje Avionom 2024
Madrid Putovanje Avionom 2024
Madrid Putovanje Avionom 2024
Madrid Putovanje Avionom 2024
Madrid Putovanje Avionom 2024
Evropski gradovi

Madrid Putovanje Avionom 2024

MADRID DON KIHOT AVANTURA

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

SNIŽENA CENA

 
 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd - Madrid - Beograd sa avio kompanijom „Air Serbia“, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim/kabinskim prtljagom (ranac/torba/mali kofer, max težine 8 kg i max dimenzija 40*23*55 cm)

 • 3 noćenja (2 sa doručkom, jedno bez) u hotelu sa 2*+ u široj zoni centra Madrida

 • Transferi na relaciji aerodrom Madrid – centar Madrida – hotel – aerodrom Madrid

 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)

 • Madrid City Tour prema programu

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe do 70, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 150 € (isključivo na upit)

 • Doplata za redovan/predati prtljag – 60 € (prtljag se po želji doplaćuje 15 dana pre putovanja, prilikom isplate aranžmana)

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 30 € po osobi – plaćanje na licu mesta

  Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za realizaciju je 12 prijavljenih osoba; obavezna prijava u agenciji pre putovanja; plaćanje izleta se obavlja na licu mesta):

 • El Eskorijal sa uključenom kartom za voz + ulaznica za kompleks + lokalni vodič na engleskom 90 €

 • La Manča i Toledo 90 €

Program putovanja:

1. dan sreda BEOGRAD – MADRID / CITY TOUR

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04.30h. Prijava za let „AirSerbia“ za Madrid. Let za Madrid u 06.20h. Sletanje na međunarodni aerodrom u Madridu u 09.45h. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do centra Madrida. Panoramski obilazak uz usputno razgledanje: trg Španije, avenija Gran Via – raskošne secesione građevine; glavna trgovačka zona grada, Muzej Prado, Almudena – veličanstvena gradska katedrala posvećena Bogorodici, Kraljevska palata... Šetnja istorijskim delom grada uz obilazak poznatih gradskih trgova: Plaza MayorGlavni trg sa raskošnom kolonijalnom arhitekturom, Puerta del Sol – Kapija sunca najomiljeniji trg Madrida u čijem susedstvu se nalaze i najpopularnije turističke zone grada... Slobodno vreme oko 2 sata. Sledi transfer do hotela i smeštaj (oko 18h). Odmor. Noćenje.

2. dan četvrtak MADRID – EL ESKORIJAL

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak metro/voz u 9h na poludnevni fakultativni izlet do kraljevskog kompleksa El Eskorijal. Istorijska rezidencija španskih kraljeva se sastoji od samostana, crkve, muzeja, škole, kraljevske kripte... Poseta kompleksu sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku (bez prevođenja!). Nakon posete sledi slobodno vreme i povratak u Madrid do 16h najkasnije. Slobodno vreme za posetu Muzeju Prado (kupite karte unapred za termin od 17h) – jedan od najpoznatijih muzeja na svetu sa impresivnom zbirkom umetničkih dela i velikih imena svetske umetnosti (Velaskez, El Greko, Pikaso, Dali, Muriljo,...). Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan petak MADRID - LA MANČA - TOLEDO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h, sa organizovanim prevozom, na celodnevni fakultativni izlet do oblasti La Manča koja je svetski postala poznata zahvaljujući Miguelu de Servantesu i njegovom Don Kihotu. Da, to je ta divna, živopisna regija okićena tradicionalnom kastiljanskim selima i čudnovatim vetrenjačama. Posetićemo divno malo seoce El Romeral koje svi nazivaju selom Don Kihota. Tu se kod tog sela nalaze te čuvene vetrenjače koje ćemo imati prilike da vidimo. Posetićemo i seoce Temlekue koje je sa Romeralom spojeno sa tzv. Don Kihot rutom. Na kraju, posetićemo magični Toledo, vekovnu prestonicu španskih kraljeva i jedan od najlepših gradova Španije. Mi ćemo se prošetati divnim, snenim i romantičnim uličicama Toleda, i usput ćemo pogledati: trg Zokodover, mavarsko utvrđenje Alkazar, jedan od simbola grada, srednjovekovne mostove na reci Težo, srednjovekovne kapije, Muzej El Greka (bez posete), veličanstvena Katedrala – građena je 200 godina od 13. do 15. veka i predstavlja remek-delo gotske arhitekture. Svakako ćemo malo i predahnuti u ovom divnom gradu pre nego što se vratimo u naš hotel u Madridu, a povratak je planiran za 20h. Noćenje.

4. dan subota MADRID - BEOGRAD

Bez doručka! Odjava iz hotela do 07.30h. Transfer iz hotela ka aerodromu. Prijava za let kompanije „AirSerbia“. Let za Beograd u 10.30h. Sletanje u Beograd u 13.40h. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Gotovinski 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – minimum 70% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 3 jednake mesečne rate;

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slućaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slićno), cena aranžmana podleže promeni

 • Fakultativne izlete nije moguće plaćati odloženo!

NAPOMENE:

 • U sobe smeštajnog objekta se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Smeštajni objekti su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se objekti nalaze. Svi smeštajni objekti imaju sobe sa kupatilom, tuš/wc. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog objekta, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od samog objekta. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od samog smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od samog objekta (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta smeštajnih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

OPIS SMEŠTAJA:

HOTELI iz lanca IBIS BUDGET 2* Madrid https://ibis.accor.com/gb/city/hotels-madrid-v2418.shtml ili sličan

Ibis hoteli su poznati po svojoj ekonomičnosti. Standard „budžet“ hotel sa skromnim sadržajima i nivoom usluga. Solidno pozicionirani u odnosu na gradski prevoz i centar grada. Poseduju mali lobi, recepcioni desk, salon za posluženje doručka („buffet“/samoposluživanje; jednoličan doručak, ali sasvim pristojan). Sobe su male, ne preporučujemo smeštaj u sobe sa pomoćnim ležajem! Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš/wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.

Madrid, moderna prestonica Španije, raskošan, kraljevski grad dostojan statusa koji nosi. Kada je pala odluka da se prestonica izmesti iz istorijskog Toleda u Madrid, tada su angažovane arhitekte koje su grad skrojile po modelu evropskih prestonica. Ono što najviše karakteriše ovaj grad jeste njegova sjajna energija. Puls grada je neverovatan. U ovom gradu sva energija Španije se reflektuje, i prosto je nemoguće da vam se ovaj grad ne dopadne. Pored jedinstvene atmosfere, Madrid je i velika kulturna prestonica Španije, i jedan od najznačajnijih kulturnih centara Evrope. Ponajviše toj tituli doprinosi sjajan muzej Prado, jedan od najznačajnijih muzeja na svetu. Program smo obogatili sjajnim izletima u unutrašnjost provincije Kastilja. Sasvim je poseban izlet koji vodi do oblasti La Manča koja je poznata po Servantesovom remek-delu “Don Kihot”. Neverovatan krajolik i sjajne priče o jurišanju na vetrenjače. Svakako, ne treba izostaviti kraljevski kompleks El Eskorijal koji predstavlja veliki samostan sa prelepom crkvom i kraljevskom grobnicom španskih vladara. Toledo je nekadašnja španska prestonica i predstavlja jedan od najlepših gradova Španije sa izuzetnom srednjovekovnom strukturom. Za sam kraj, jedinstven izlet do Segovije i Avile, dva kastiljanska grada izuzetne lepote. Ništa vam drugo ne preostaje nego da sa nama posetite divni Madrid i da uživate u našoj specijalno skrojenoj Don Kihot avanturi. Dobrodošli!