Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Sicilija Putovanje 2023
Evropski gradovi

Sicilija Putovanje 2023

Od 399€

 VELIKA SICILIJANSKA TURA 1. MAJ

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

 SPECIJALNA CENA DO 14.04.2023

     

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)

 • Prevoz feribotom na relaciji Drač – Bari - Drač

 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (doručak „buffet“/samoposluživanje): 4 noćenja u regiji Palerma + 1 noćenje u Đardini Naksosu

 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 2000 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 115 €

 • Smeštaj u kabinu na feribotu Drač-Bari-Drač – (isključivo dvokrevetna kabina sa toaletom i tušom) - cena kabine iznosi 110 € za povratni pravac (dakle, cena po osobi za oba pravca 55 €). Sve kabine imaju barem jedan krevet na sprat! Obavezna prijava i plaćanje u agenciji! Broj kabina je ograničen! Brodar zadržava pravo da ne potvrdi rezervisanu kabinu!

 • Gradska turistička taksa koja se plaća na licu mesta i iznosi 3 € po osobi i noćenju (15 € za 5 noćenja)

 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba):

 • Monreale sa ulaznicom za katedralu 30 €

 • Montelepre - Eriče sa kartama za funikular 40 €

 • Dolina hramova i Turske stepenice sa ulaznicom i lokalnim vodičem 50 €

SVI IZLETI SE PLAĆAJU NA LICU MESTA!

PAKET IZLETA SA POPUSTOM: 110 €

Legenda kaže, da je šestog dana, završavajući stvaranje zemlje, Bog toliko bio zadivljen lepotom koju je stvorio, da je uzeo svet u ruke i poljubio ga. To mesto na koje je spustio svoje usne, bila je Sicilija. Legende o Siciliji su beskrajne, jer priče sa ovog mediteranskog ostrva su upravo takve... Opijajuće, snene, strastvene. treba ih saslušati na pravi način, a da bi se to postiglo, pripovedač bi trebao da bude dobar. Nije ovo samo putovanje, ovo su emocije, čudesne priče, pejzaži, vraćanje u prošlost, uživanje u svakom trenu... Ovo je putovanje za svih pet čula! sasvim jedinstveno i neponovljivo!

 

1./2. dan, petak/subota 28./29. april BEOGRAD – NIŠ - DRAČ

Polazak iz Beograda (Sava centar) u 23H. Putovanje autoputem Beograd – Niš uz mogućnost priključenja putnika usput. Nastavak putovanja preko Kosova i Metohije linijom Merdare – Podujevo – Priština – Prizren. Od Prištine do Tirane vodi autoput. Preko Tirane odlazak do luke Drač, jednog od najživopisnijih gradova Albanije. Po dolasku kraće organizovano razgledanje grada i slobodno vreme do polaska (oko 20h) ka mestu ukrcaja na feribot za Bari. Noćna plovidba Jadranskim morem.

2. dan, nedelja 30. april BARI – PALERMO

Uplovljavanje u luku Bari u jutarnjim satima. Iskrcavanje sa feribota i obavljanje neophodne pasoške kontrole. Šetnja starim gradom do bazilike Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i nastavak putovanja do regije Palerma. Smeštaj u hotel u kasnim večernjim satima. Noćenje.

3. dan, ponedeljak 1. maj PALERMO & MONREALE

Doručak. Prepodnevni obilazak grada sa razgledanjem istorijskog centra sa čudesno lepom Katedralom, Normanskom palatom i fontanom Pretoria. Slobodno vreme za posetu Normanskoj palati i čuvenim Kapucinerskim katakombama. Slobodno vreme. Popodne, fakultativni izlet do divnog grada Monreale koji se nalazi na uzvišenju iznad Palerma. Ovaj grad je pre svega poznat po svojoj Katedrali u kojoj se nalaze nestvarno lepi mozaici. Naravno, posetićemo katedralu. Slobodno vreme u živopisnom istorijskom centru Monrealea. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

Palerma gde ćemo posetiti divan grad

4. dan, utorak 2. maj MONTELEPRE & ERIČE

Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Prvo ćemo posetiti seoce Montelepre u unutrašnjosti Sicilije. Iako je maleno, u selu se nalazi čak 6 crkvi, a zbog potrebe odbrane od bandita u prošlosti, selo je podiglo u 15. veku i toranj nazvavši ga Ventimilja. Ovde ćemo pričati priče o „Il Siciliano“, čuvenom Salvatoreu Đulijaniju. Za nekoga običan mafijaš, a za druge heroj. Nakon šetnje selom, odlazimo do srednjovekovnog sela Eriče. Dolazak u Trapani i odlazak do stanice funikulara koji će nas prevesti do strme uzvišice na kojoj se nalazi Eriče. Po dolasku sledi kraći obilazak gradića uz razgledanje: Porta Trapani, crkva Sv. Martina u normanskom stilu, crkva Uspenja Presvete Bogorodice, zamak Venere – najveća atrakcija Eriča sa divnim srednjovekovnim tornjevima,... Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5. dan, sreda 3. maj DOLINA HRAMOVA – TURSKE STEPENICE

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do znamenite Doline Hramova. Dolina hramova – „Valle dei Tempi“ - jedno je od najvažnijih arheoloških nalazišta u svetu, smešteno kraj grada Agriđenta. Iznad oštrih litica na južnom kraju Agriđenta nalaze se ostaci hramova drevnog grada Akragasa: hram Here Lacinije, Konkordijin, Herkulov, Zevsov, Kastorov i Poluksov i Hefestov. Poseta arheološkom lokalitetu uz organizovano razgledanje sa lokalnim vodičem (na engleskom jeziku). Nakon obilaska lokaliteta, odlazak do obale Sredozemnog mora i do lokaliteta Turske stepenice („Scala dei Turchi“), prirodnog fenomena belih stena koje se stepeničasto spuštaju u more. Odlazak u grad Agriđento. Slobodno vreme. Povratak u hotel u Palermu do 22h. Noćenje.

6. dan, četvrtak 4. maj PALERMO – BAGERIJA - PJACA ARMERINA

Doručak od 7h i napuštanje hotela do 8.30h. Odlazak do obližnje varošice Bagerija koja je vekovima predstavljala rezidenciju sicilijanskih plemića i donova. Slobodno vreme, ili fakultativna poseta najlepšoj vili Pelagonija koju još nazivaju i „Villa dei Mostri“- vila čudovišta. Nastavak putovanja kroz unutrašnjost Sicilije do slikovitog gradića Pjaca Armerina. Po dolasku sledi obilazak grada uz razgledanje: masivna Katedrala katalonsko-gotske strukture iz 15. veka, aristokratska palata Trigona, Aragonski zamak iz 14. veka, Gradska kuća,... Slobodno vreme. Nastavak putovanja ka obali Jonskog mora i letovalištu Đardini Naksos. Dolazak u Đardini u večernjim satima, Smeštaj u hotel, noćenje.

7. dan, petak 5. maj ĐARDINI NAKSOS – BARI

Doručak od 7h. Odjava iz hotela do 8.30h. Polazak ka Bariju. Putovanje preko Mesine i dalje preko Kalabrije i Apulije do Barija. Po dolasku sledi odlazak u luku ukrcaja i obavljanje procedure neophodne za ukrcavanje na feribot. Po ukrcaju smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

8. dan, subota 6. maj DRAČ – BEOGRAD

Uplovljavanje u luku Drač u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS. Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – 50% prilikom rezervacije, ostatak čekovima zaključno sa 20.08.2023.; Administrativnom zabranom – 50% prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate zaključno sa 20.08.2023.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 2 od 29.03.2023..

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL VILLA ESPERIA 3*, Mondelo-Palermo www.hotelvillaesperia.it/ ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Mondelo koje je udaljeno od Palerma oko 15 km. Hotel je standardne „budžet“ kategorije i poseduje skroman sadržaj i nivo usluga. Recepcija otvorena 24 sata, lobi, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka. Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL „ALEXANDER“ 3*, Đardini Naksos www.hotel-alexander.eu/ ili sličan

Hotel se nalazi u delu Đardinija, Rekanati, oko 1 km udaljen od Rive Đardinija. U okolini hotela se nalaze barovi, restorani... Hotel poseduje recepciju otvorenu 24 sata, WiFi u javnim delovima objekta, aperitiv bar, restoran za posluženje doručka... Sobe su „standard“ kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-WC, TV Sat, telefon. Doručak se poslužuje tipa „buffet“ – samoposluženje, i kako što je to i uobičajeno u Italiji, dosta je slab i jednoličan.

HOTEL VILLAGGIO ALKANTARA 3* ĐARDINI NAKSOS, http://www.villaggioalkantara.com/it/

Hotel se nalazi u Alkantari, delu Đardinija, i udaljen je od samog Đardinija oko 2 km, a od Rekanatija oko 1 km. Hotel je kreiran kao mini-resort sa bungalovima, lepim vrtom, bazenom na otvorenom... Poseduje restoran, recepciju, bar, WiFi. Sobe su komforne i sve poseduju klima uređaj, kupatilo, TV.