Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Sicilija Putovanje 2024
Evropski gradovi

Sicilija Putovanje 2024

 SICILIJANSKA TURA 

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

PROMO CENA

     

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom srednjeg komfora sa kompletnom opremom (klima, a/v oprema)

 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u Đardini Naksosu (doručak „buffet“, slab i jednoličan)

 • Smeštaj u dvokrevetne sobe ili 1/2+1 sobe (sobe sa pomoćnim ležajem)

 • Obilaske prema programu (Bari, Skadar, Drač)

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1300 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 150 €

 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 5 noćenja iznosi 25 € po osobi

 • Doplata za smeštaj u kabini na brodu – smeštaj u dvokrevetnoj ili trokrevetnoj unutrašnjoj kabini bez prozora sa kupatilom iznosi 80 € po osobi – OBAVEZNA PRIJAVA U AGENCIJI I PLAĆANJE U AGENCIJI! KABINA SE MORA REZERVISATI MINIMUM 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba; prijava i plaćanje isključivo na licu mesta):

 • Raguza i Sirakuza 50 €

 • Katanija 40 €

 • Etna 50 €

 • Savoka 30 €

 • Palermo 60 €

SVI IZLETI SE PLAĆAJU NA LICU MESTA!

PAKET IZLETA SA POPUSTOM: 200 €

Program putovanja:

1.dan, petak 26. april

Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u 22h. Noćna vožnja preko Čačka, Užica, Zlatibora, Prijepolja i Crne Gore... Kraća usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja graničnih formalnosti.

2. dan, subota 27. april

U prepodnevnim satima ulazak u Albaniju i odlazak do Skadra. Tročasovna pauza za odmor, šetnju, uživanje u specifičnom ambijentu ovog grada. Odlazak u Drač. Po dolasku sledi kraći obilazak grada (Venecijanska kula, Rimski teatar) i slobodno vreme do 19h kada krećemo ka lučkom terminala i otpočinjemo proceduru ukrcavanja na feribot. Smeštaj u kabine (za one koji su odabrali ovu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

3.dan, nedelja 28. april

Uplovljavanje u Bari oko 8h. Iskrcavanje sa feribota i prolazak granične kontrole. Odlazak do bazilike Svetog Nikole, velikog i značajnog hodočasničkog mesta sa moštima Sv. Nikole. Nastavak putovanja oko 12h preko Bazilikate i Kalabrije ka luci Vila San Đovani odakle isplovljavamo trajektom koji će nas prevesti preko Mesinskog moreuza na Siciliju. Odlazak u Đardini Naksos. Smeštaj u hotel u kasnim večernjim satima (oko 23h). Noćenje.

4.dan, ponedeljak 29. april

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-20.30h). Odlazak do Raguze (11h-14h). Posetićemo staru Raguzu koju nazivaju Ibla. Snop srednjovekovnih ulica sa divnim ambijentima. Videćemo katedralu Sv. Đorđa i brojne plemićke raskošne palate. Slobodno vreme do 14h. Odlazak do Sirakuze (16h-19h). Po dolasku kraći obilazak istorijskog jezgra lociranog na ostrvu Ortiđija. Priča o Arhimedu i Aretusi. Videćemo raskošnu katedralu, ostatke grčko-rimskog naselja i lepe plemićke palate. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Sirakuze ka hotelu u 19h. Povratak u hotel do 20.30h. Noćenje.

5. dan, utorak 30. april

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9h-18h). Odlazak do Katanije (10.30h-16.30h), drugog po veličini grada na Siciliji. Kraći obilazak istorijskog jezgra kojim dominira veličanstvena Katedrala. Na trgu ispred Katedrale nalazi se i neobični spomenik slončetu. Slobodno vreme za uživanje u raskošnom ambijentu grada, za šoping u Via Etnea, uživanje u vrtovima grada, sjajnim restoranima... Popodne, od 13h-16h biće organizovan (fakultativno) odlazak do vulkana Etna, odnosno do bočnih kratera vulkana na lokalitetu Rifuđijo Sapijenca (1900 m nv). Sa ovog lokaliteta možete opciono (nije uključeno u cenu ovog izleta; plaća se na licu mesta, trenutna cena iznosi 50 €) otići gondolom do maksimalne kote dozvoljene za turiste, 2500 m. Odlazak na Etnu nije preporučljiv srčanim i plućnim bolesnicima! Povratak u Kataniju i potom povratak u hotel do 18h. Slobodno vreme uz preporuku da posetite Taorminu, po mnogima najlepši grad Sicilije. Upravo u večernjim satima je treba videti kada ovaj grad poprimi divnu, romantičnu notu. Noćenje.

6. dan, sreda 1. maj

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni izlet (10h-14h). Odlazak čuvenog sicilijanskog sela Savoka (11h-13h). Ovo selo je pre svega proslavljeno širom sveta zahvaljujući filmu „Kum“ čije su pojedine scene upravo snimane ovde. Tu je crkva venčanja, bar „Viteli“, Kapucinerski samostan, divan mali muzej. Mesto za opuštanje i uživanje. Slobodno vreme. Povratak u hotel do 14h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti koje možete iskoristiti za individualni odlazak do prelepog seoca Kastelmola i svakako Taormine. Noćenje.

7. dan, četvrtak 2. maj

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (9-20.30h). Putovanje do sicilijanske prestonice Palerma. Dolazak oko 12.30h. Organizovani obilazak grada u trajanju od oko 1,5 sat uz razgledanje: Korzo, Quatro Canti, fontana Pretoria, Katedrala, Normanska palata... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Đardiniju u 17h. Povratak u hotel oko 20.30h. Noćenje.

8. dan, petak 3. maj

Doručak. Odjava iz hotela do 8h. Polazak ka Bariju. Prelazak Mesinskog moreuza i nastavak putovanja preko Kalabrije i Bazilikate uz usputne pauze. Po dolasku u Bari odlazak do lučkog terminala i započinjanje procedure ukrcaja na feribot ka Draču. Smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

9. dan, subota 4. maj

Uplovljavanje u Drač u 8h. Prolazak procedure iskrcaja i prelaska pasoške i carinske kontrole. Nastavak putovanja preko Crne Gore i dalje preko Prijepolja, Zlatibora, Užica i Čačka ka Beogradu. Kraće usputne pauze radi odmora i obavljanja neophodnih pograničnih procedura. Povratak u Beograd u večernjim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Dinarska protivvrednost po srednjem kursu NBS. Gotovinski – uplata 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – 50% prilikom rezervacije, ostatak čekovima zaključno sa 20.07.2024.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE U VEZI VOŽNJE TRAJEKTOM:

Potrebno je pripremiti za trajekt ručni prtljag/tornu/ranac sa stvarima koje će vam biti potrebne za jednu noć. Kabine na brodu su unutrašnje, bez prozorskog okna i imaju dva, tri ili četiri ležaja, i svaka poseduje tuš-wc. Naravno da su skučene! Kreveti su raspoređeni tako da su dva dole, a dodatni ležajevi (treći i četvrti) su na sprat. Putnici koji nisu odabrali opciju smeštaja u kabine imaju „deck-chair“, odnosno jedan zatvoreni deo na brodu sa sedištima u kojem mogu da borave tokom noćne plovidbe. KABINA SE ISKLJUČIVO REZERVIŠE I PLAĆA U AGENCIJI 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! AGENCIJA ĆE PRILIKOM PRIJAVE PUTNIKA PONUDITI OVU OPCIJU PUTNIKU I VIŠE NEĆE PODSEĆATI PUTNIKE U VEZI KABINA!

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

  

Cenovnik broj 1 od 22.11.2023

Kada je Bog stvarao zemlju, šesti dan videvši svoj trud od radosti je poljubi. Na tom mestu božijeg poljupca nastade Sicilija.

Mirisna, sasvim neverovatna. Na tri ćoška. Čudnovata. Na njenoj zastavi dve boje i tronoga meduza Trinakrija, simbol Sicilije. Ovo je zemlja ponosa kojom su vekovima upravljali stranci, a tako je i danas za mnoge sicilijance. Sasvim su posebni, pa im se i jezik razlikuje.

Mi smo osmislili malo drugačije putovanje, jer smo želeli da u njega unesemo dosta hedonizma, a manje trčanja. Ovo putovanje je vezano za istočnu obalu Sicilije, dok ćemo neke druge obale ove zemlje obilaziti na nekim drugim putovanjima. Ima mnogo toga na Siciliji vredno za videti. Mnogo toga, a premalo vremena. Hajde onda da barem jednom vreme koje budemo imali kvalitetno provedemo i da se saživimo sa svakim mestom koje ćemo posetiti.

Naš put vodi preko Albanije, odnosno preko luke Drač iz koje isplovljavamo sa feribotom ka Bariju. A već kada smo u Bariju, onda se naravno podrazumeva da ćemo posetiti baziliku Sv. Nikole gde ćemo pred moštima ovog velikog sveca zamoliti za mirno more. Siciliju počinjemo da otkrivamo iz rajskih vrtova – nekadašnjeg grčkog naselja Naksos kojem italijani pridodaše ono „Đardini“. Iz ovog letovališta ćemo krstariti po jonskom delu Sicilije. Posetićemo Arhimedovu Sirakuzu, divnu Kataniju, otmenu Raguzu, neodoljivu Savoku, sjajnu Mesinu. Tu je i sjajni izlet do Liparskih ostrva. Sasvim, i više nego dovoljno. A Taormina? Pa naravno, kako biti na Siciliji a ne videti njen najlepši grad!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3*, ĐARDINI NAKSOS – hotel se nalazi u Đardiniju, ili u njegovim rubnim delovima (Rekanati, Alkantara). Standardne „budžet“ kategorije sa skromnim sadržajima i nivooum usluge. Sasvim sigurno nema luksuza, jer ovo putovanje ne krojimo tako da bi imali sjajan hotel, jer u hotelu smo da prespavamo. Dovoljan opis je da je pristojan! Tačno ime hotela biće poznato 10 dana pre polaska na putovanje i biće objavljeno na sajtu organizatora putovanja. Sadržaji: recepcija, lobi, WiFi konekcija samo u javnim delovima objekta (slab i često van upotrebe), salon za doručak („buffet“/“samoposluživanje“ – slab i jednoličan doručak). Sobe sa kupatilom (fiksiran tuš, toalet, bez tuš-kabine, samo odvod), centralni grejno-aklimatizacioni sistem, bez mini-bara/frižidera, bez balkona i terasa. Ne preporučujemo smeštaj u trokrevetne sobe jer je treći ležaj pomoćni (fotelja na razvlačenje ili poljski žičani krevet).