Porto Putovanje 2024
Porto Putovanje 2024
Porto Putovanje 2024
Porto Putovanje 2024
Porto Putovanje 2024
Evropski gradovi

Porto Putovanje 2024

PORTO PUTOVANJE 2024

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

PROMO CENA

     
     

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd – Porto – Beograd sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom do 8kg težine (ranac/torba/mali kofer, dimenzija 40 × 23 × 55 cm; dužina x širina x visina)

 • Transfer taksijem na destinaciji; aerodrom – hotel + hotel - aerodrom

 • 3 noćenja sa doručkom („buffet“ / samoposluživanje; slab i jednoličan) u hotelu sa 2* u Portu

 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom ili dvokrevetne sobe + treći pomoćni ležaj sa kupatilom

 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 800 dinara za osobe 70-, odnosno oko 1.600 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 150 € (isključivo na upit)

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi 15 € po osobi – plaćanje na licu mesta

 • Doplata za dodatni / redovni prtljag iznosi 60 € (obavezna prijava i uplata u agenciji 10 dana pre polaska na putovanje)

  Fakultativni izleti navedeni u programu (minimum za realizaciju svakog od ponuđenih izleta je 15 prijavljenih putnika; plaćanje na licu mesta

 • Braga & Gimaraiš – 80 €

 • Aveiro – 65 €

 • „Tuk-Tuk tura“ Portom sa uključenom degustacijom vina – 50 €

 • Fado veče sa uključenom večerom – 60 €

 • Poseta knjižari „Lello“ – rezervisan termin + „džepno“ izdanje jedne od knjiga u ponudi knjižare – 25 €

OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI 15 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

Program putovanja:

1. dan (petak) BEOGRAD - PORTO CITY TOUR

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre poletanja aviona za Porto (oko 5h ujutro). Prijava za let sa kompanijom „AirSerbia“. Let za Porto u trajanju od oko 3,5 sata. Po sletanju na međunarodni aerodrom u Portu, obavljanje carinskih formalnosti, i transfer hotela gde ostavljamo stvari i krećemo u pešačku turu. Tokom naše pešačke ture koja će trajati oko 1,5 sat videćemo najveće atrakcije ovog grada. Kapela izgubljenih duša je jedan od najvoljenijih simbola ovog grada. Njena fasada ukrašena je sa hiljadama tinto-pločica koje su simbol Portugalije. Dalje nas put vodi do crkve Sv. Ildefonsa koja je takođe „okićena“ pločicama. U neposrednoj blizini je divna Železnička stanica Sao Bento, potom crkva Klerika sa prepoznatljivim tornjevima, vidikovac Vitoria, Karmelićanska crkva... Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada. Individualni odlazak u hotel, smeštaj u sobe. Noćenje.

2. dan (subota) BRAGA & GIMARAIŠ IZLET

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom dva portugalska bisera. Polazak na izlet u 9h, povratak sa izleta do 20h. Ovaj izlet provodimo u regiji Minjo koja je poznata po divnim predelima i istorijskim gradovima. Prvo ćemo pogledati važno svetilište u regiji Brage Bom Jesus do Monte. Ovo svetilište predstavlja jedno od najznačajnijih hodočasnih mesta Portugalije. Do njega vodi 600 stepenika sa 17 odmorišta na kojima se nalaze brojne alegorijske statue, fontane... Nakon obilaska ovog svetilišta (1,5 sat), odlazimo do obližnje Brage. Duhovni centar zemlje sa preko 30 prelepih baroknih crkvi („Portugalski Rim“). Tokom šetnje ovim gradom videćemo srednjovekovnu kapiju Arco da Porta Nova, potom trg Republike, Ketdrala iz 11. veka, Meksička kuća sa rokoko fasadom koja je ukrašena pločicama,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti (2 sata). Odlazak do obližnjeg grada Gimaraiš, grad koji mnogi nazivaju kolevkom portugalske državnosti jer je ovde rođen prvi portugalski kralj Afonso Henrik. Glavno znamenje ovog grada je zamak Gimaraiš, nekadašnja kraljevska rezidencija. Najlepši deo grada je Largo do Brasil. Tokom šetnje ovim prelepim mestom videćemo i raskošnu palatu vojvode od Bragance koja je izgrađena u 15. veku u normansko-burgundijskom stilu. Slobodno vreme oko 2 sata. Povratak u hotel oko 20h. Noćenje.

3. dan (nedelja) AVEIRO IZLET - TUK TUK TURA PORTOM

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 9h na poludnevni fakultativni izlet do gradića Aveiro. Ovaj grad neodoljivo podseća na Veneciju. Aveiro je grad ukrašen, šaren, svetlih i bleštavih boja, pa je dovoljno samo šetati gradom i biti u "muzeju arhitekture" kojim dominira secesija. Slobodno vreme za uživanje u jedinstvenoj atmosferi grada, za vožnju čamcem po njegovim kanalima. Povatak u hotel do 15h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativno: specijalna „Tuk-Tuk tura“ vožnja starim gradom preko fantastičnog mosta Luisa I do manastira Serra do Pilar sa čije se terase pruža nestvaran pogled na reku, ribarski kvart Ribeira, mostove... Na kraju ture odlazak do jednog od vinskih podruma na obali reke Duro. Tu ćemo se upoznati sa tajnama čuvenog porto vina. Individualni povratak u hotel. Uveče, fakultativni odlazak na Fado veče sa večerom i uživanjem u „saudade“ trenucima. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (ponedeljak) PORTO - BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Fakultativna poseta knjižari „Lello“, nestvarnom mestu iz mašte, jedna od najlepših knjižara na svetu koju je spisateljica J.K. Roling iskoristila kao inspiraciju za školu magije Hogvarts (Hari Poter). Slobodno vreme. Oko 14.30h transfer do aerodroma i prijava za let kompanije „Air Serbia“ za Beograd. Let u 17.25h. Sletanje u Beograd u 21.50h. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 30.000,00 dinara

 • Ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje 15 dana pre putovanja

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Portugalije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

   

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

Porto, Porto! Divni Porto koji svojim imenom darivaše ime cele zemlje Portugalije. Skrojili smo sjajan program putovanja sa obilaskom ovog grada, ali i izletima koji se jednostavno ne smeju propustiti dok ste gosti ovog grada.

Porto je drugi po veličini i važnosti grad Portugalije. Smešten je na ušću reke Duro u Atlanstski okean. Vekovima je bio izuzetno značajna luka, a danas je pravi magnet za turiste. Neverovatno lep istorijski centar grada, vidikovci, jedna sasvim čudesna knjižara, mostovi, vino... Grad u kojem morate uživati!

Na samo sat vremena vožnje od Porta nalazi se nekoliko atrakcija koje ne biste smeli da propustite. Prelepi gradovi Braga i Gimaraiš svojom lepotom mame da uplovite u njihove priče i neobičnu magiju... Potom, odlučili smo se za izlet do divnog usnulog Aveira, grada u laguni Atlantika.

Porto i njegova okolina vas očekuju! Pridružite nam se na ovom divnom putovanju.

Do Porta nas prevozi na direktnom letu iz Beograda naša nacionalna avio-kompanija „AirSerbia“. Za svega 3,5 sata leta bićemo u Portu i njegovoj šarenoj Ribeiri.

Dobrodošli u Porto!

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel „Solar São Gabriel“ 2* https://sites.google.com/view/hotel-solar-sao-gabriel/ ili sličan

Skroman hotel u centru grada, u blizini metro stanice. Poseduje recepciju, WiFi konekciju (slaba i nepoudana), salon za doručak („buffet“; skroman, slab i jednoličan). Sobe su male, sa kupatilom-tuš/wc, TV.