Valensija Las Fallas 2024
Evropski gradovi

Valensija Las Fallas 2024

VALENSIJA

FESTIVAL PROLEĆA LAS FALLAS

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

FIRST MINUTE

za rezervacije do 20.12.2023

     

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 1. Autobuski prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase (kompletna oprema, a/c, a/v)

 2. 7 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelima sa 2* prema programu (1 noćenje u regiji Ligurije + 1 noćenje u regiji Perpinjana + 1 noćenje u regiji Leride + 3 noćenja u regiji Valensije + 1 noćenje u regiji Torina)

 3. Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)

 4. Usluge turističkog vodiča tokom obilazaka prema programu

 5. Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1700 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 280 €

 • Gradsku turističku taksu koja ukupno za 7 noćenja iznosi 30 € po osobi – plaća se na licu mesta

  Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 35 prijavljenih osoba; prijava i plaćanje na lisu mesta):

 • Celodnevni izlet Alikante - Benidorm prema programu - 40 €

Program putovanja:

1. dan (sreda 13. mart)

Polazak iz Beograda sa parkinga kod Sava centra u večernjim satima (oko 20h). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije, noćna vožnja. Usputna zadržavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnosti.

2. dan (četvrtak 14. mart)

Prepodnevna vožnja preko severnog dela Italije, preko pokrajina Veneto, Lombardija... Dolazak na Ligurijsku rivijeru u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel u regiji Ligurije. Odmor. Noćenje.

3. dan (petak 15. mart)

Doručak. Odjava iz hotela u 9h i nastavak putovanja preko Azurne obale uz uživanje u panorami jednog od najlepših delova Mediterana. Odlazak do Monpeljea. Po dolasku (oko 14h) sledi kraći obilazak grada. Srce grada je veliki trg – La Place de la Comedie, gde se nalazi Opera i fontana Tri milosti. Šetnja do srednjovekovnog kvarta Ekuson u kojem da su gotovo svi objekti iz 13. veka. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Monpeljea u 18h. Putovanje do oblasti Perpinjana. Smeštaj u hotel u regiji oko 21h. Noćenje.

4. dan (subota 16. mart)

Doručak. Odjava iz hotela i polazak u 9h. Putovanje ka oblasti Pirineja i patuljastoj enklavi Španije na Pirinejima, Ljivija. Dolazak oko 11h. Dvočasovno zadržavanje i predah u simpatičnom pirinejskom gradiću. Nastavak putovanja do Andore, jedne od najmanjih država na svetu. Odlazak u njen glavni grad Andora la Velja i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Andore u 18h. Odlazak do oblasti grada Lerida u Španiji. Smeštaj u hotel posle 20h. Noćenje.

5. dan (nedelja 17. mart)

Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Odlazak do centra Leride, grada u španskoj pokrajini Kataloniji. Ovaj grad je poznat po svojoj raskošnoj Katedrali – Seu Vella iz 18. veka koja je podignuta iznad nekadašnjeg srednjovekovnog zamka koji je kroz istoriju predstavljao sedište kraljeva od Aragona i grofova od Barselone. Kraća šetnja istorijskim centrom grada i slobodno vreme za uživanje u divnom ambijentu Leride. Polazak ka Valensiji u 14h. Dolazak u oblast Valensije oko 18.30h. Smeštaj u hotel u regiji grada. Odmor. Noćenje.

6. dan (ponedeljak 18. mart)

Doručak. Polazak na celodnevni izlet do Valensije u 10h. Po dolasku krećemo u obilazak grada gde ćemo prvo videti korito reke Turije pretvoreno u fantastični park, potom srednjovekovnu kapiju grada Tore de Seranos, palatu Generaliteta u pseudo-mavarskom stilu, Bogorodičinu crkvu... Jedno od najpoznatijih znamenja grada je mavarski toranj Mikalet, sada zvonik Katedrale. Sa Kraljičinog trga ćemo se prošetati do trga Gradske kuće i Centralne pijace i palate berze svile. Slobodno vreme za uživanje u festivalu „Las Fallas“ sa propratnim džinovskim skulpturama, vatrometom, muzikom,... Planirali smo naš povratak u hotel do 21h. Noćenje.

7. dan (utorak 19. mart)

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet (10h-20h). Odlazak u Alikante. Grad se nalazi na obali Kosta Blanka, i jedno je od najpopularnijih odredišta turista tokom letnjih meseci. Promenada – šetalište od mermernih kocki okićeno palmama, smtra se za jedno od najlepših na celom Mediteranu. Tu je i čudesna „ulica pečuraka“, Rambla i stari kvart Santa Kruz sa divnim vidikovcima. Slobodno vreme za uživanje u sjajnoj atmosferi grada. U 16h odlazak do Benidorma, jednog od najpoznatijih španskih letovališta. Po dolasku slobodno vreme za posetu starom gradu i divnoj terasi iznad mora – „balkon Mediterana“. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

8. dan (sreda 20. mart)

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Odlazak do centra grada i slobodno vreme. Fakultativno će biti organizovana pešačka tura koja će obuhvatiti deo parka u koritu reke Turije, kao i nezaobilazni Grad nauke i umetnosti. Ovaj specifični arhitektonski kompleks je remek-delo domaćeg arhitekte Santjaga Kalatrave. Sastoji se od nekoliko čudesnih objekata, poput šetališta „Umbracle“, Muzeja nauke, Palate umetnosti, Agore, Kalatravinog mosta i Okeanografika – najvećeg akvarijuma u Evropi. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka Italiji iz Valensije u 22h. Noćna vožnja kroz južnu Francusku...

9. dan (četvrtak 21. mart)

Prepodnevna vožnja kroz prelepu alpsku oblast Francuske. Usputna poseta divnom Grenoblu, prestonici francuskih Alpa. Tročasovni boravak u gradu uz uživanje u sjajnoj atmosferi grada. Odlazak preko alpskih prevoja do doline reke Po i kraljevskog Torina. Smeštaj u hotel u regiji grada do 19h. Noćenje.

10. dan (petak 22. mart)

Doručak. Odjava iz hotela do 10h i odlazak do centra Torina. Obilazak grada uz razgledanje njegovih raskošnih palata i divnih trgova. Kraljevska palata, zamak Kastelo, palata Madam, Mole Antoneliana, Via Po... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak iz Torina ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko severne Italije, Slovenije, Hrvatske...

11. dan (subota 23. mart)

Povratak u Beograd u popodnevnim satima. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Prilikom prijave, uplaćuje se 25.000,00 dinara, ostatak do pune cene se isplaćuje 20 dana pre polaska na putovanje.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

 

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojij se nalaze. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 1 od 22.11.2023

Jedno sasvim posebno putovanje. Vodimo vas u sunčanu Valensiju, jedan od najlepših gradova Španije.

Odlučili smo se za period održavanja fantastičnog festivala „Las Fallas“ koji je posvećen proleću. Čudesne džinovske figure od kartona i drveta, vatrometi, muzičke trupe na ulicama grada, narodne nošnje, neverovatan kolorit i sjajna zabava.

Valensija je jedan od najvećih gradova Španije, središte je istoimene administrativne jedinice/pokrajine. U ovom gradu se govori specifičnim dijalektom, odnosno „valenciana jezikom“ koji je veoma sličan katalonskom. Arhitektura grada je okićena srednjovekovnim spomenicima koji podsećaju na njenu burnu prošlost, kao i ukrasima – pravim draguljima stila „art-deco“. Tu je i jedno sasvim čudesno isušeno korito reke koje je pretvoreno u park dug preko 9km. U jednom kraju tog korita – parka nalazi se Grad nauke i umetnosti, remek-delo čuvenog arhitekte Santajaga Kalatrave.

Pored Valensije, na ovom putovanju ćemo se samo diviti čudesima. Tu je Alikante sa svojom fantastičnom promenadom i neodoljivim kvartom Santa Kruz. Potom mondenski Benidorm sa divnim starim gradom i balkonom Mediterana. Posetićemo usput i regije Langedok i Rusinjon u Francuskoj, malenu pirenejsku državu Andoru, enklavu Ljiviju i na kraju kraljevski grad Savoje Torino.

Potrudili smo se da ovaj put koji tour-de-tour iznosi preko 5000 km što više olakšamo i da zaobiđemo „opša mesta“ koja se već pojavljuju u mnogim turističkim aranžmanima. Želeli smo nešto sasvim posebno, i radujemo se što smo tako nešto po prvi put u našoj zemlji i napravili! Putovanje u kojem ćete zaista uživati!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTELI 2* (IMENA I LOKACIJA HOTELA ĆE BITI OBJAVLJENI NAJKASNIJE DO 3. MARTA 2024.)

Skroman smeštaj u svim predviđenim mestima. Male sobe, ne preporučujemo smeštaj u 1/2+1 sobe sa pomoćnim ležajem! Doručak skroman i jednoličan. Sobe sa tuš-wc. WiFi nema!