Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad ili Istanbul

Istanbul, jedan, jedinstven i neponovljiv. Preko 2500 godina, kao Vizantion, Konstantinopolj, Carigrad, Istanbul. Jednom nogom u Evropi, drugom u Aziji.

Zamak Karlštejn nadomak Praga

Karlštejn, gotički zamak koji je sagradio najveći češki kralj Karlo IV u 14. veku, sližio je za čuvanje krune, relikvija i drugih vrednosti kraljevske porodice.

Park Guelj Barselona

Ovaj bajkovit i zanimljiv park čudnh oblika, jarkih boja i mirisa, raznovrsnog cveća i biljaka nalazi se na brdu El Karmel u Barseloni.

Nacionalni park Cinque Terre

Cinque Terre je naziv za pet slikovitih italijanskih sela koja se nalaze na obali Italije, a koja zajedno s okolnim brdima čine istoimeni nacionalni park koji je dobio epitet Unesco-ve svetske baštine. 

Venecija - gondola i gondolijer

Gondola i njen gondolijer su ono što čini Veneciju tako neobičnom i neodoljivom. Zajedno predstavljaju jedan od najvoljenih simbola ovog grada.

Najuža ulica na svetu - Prag

Toliko je uska da ima semafor za pešake! U srcu Praga, na Maloj Strani, se nalazi ulica toliko uska da se dve osobe ne mogu mimoići. Naziv ulice je Vinarna Čertovka i široka je oko 50cm, a duga oko 10m.

Magarac nacionalni simbol Katalonije

Katalonski magarac se smatra nezvaničnim nacionalnim simbolom Katalonije. Magarca odlikuje velika otpornost, snaga i tvrdoglavost, tako da ga doživljavaju više kao odraz svoje naravi. Zapravo magarac simbolizuje željenu nezavisnost Katalonaca.

Grad gde lavovi lete, a golubovi hodaju!

Smeštena na severozapadnoj obali Jadranskog mora, na raskršću puteva Evrope, Venecija je oduvek privlačila ljude koji su u nju dolazili da bi trgovali ili jednostavno uživali u njenoj jedinstvenosti.

Muzej pod otvorenim nebom

Princeza se popela na najvišu tačku Višehrada, pri zalasku sunca ispružila je ruku prema istoku u pravcu gustih šuma i rekla: “Vidim visok dvorac čija slava doseže do zvezda. Ukoliko pođete tamo u gustoj šumi naićićete na čoveka koji delje prag za svoju kuću. Na tom mestu podignite dvorac i nazovite ga po pragu koji čovek delje.”

Romantična Toskana

Jedna od najlepših italijanskih regija smeštena u središnjoj Italiji. Graniči se sa regijama Lacijo na jugu, Umbrijom na istoku, Emiljom Romanjom i Ligurijom na severu i Tirenskim morem na zapadu. Ima oko 120 zaštićenih parkova prirode.