Napulj leto 2024 NOVO
Napulj leto 2024 NOVO
Napulj leto 2024 NOVO
Napulj leto 2024 NOVO
Napulj leto 2024 NOVO
Napulj leto 2024 NOVO
Napulj leto 2024 NOVO
Napulj

Napulj leto 2024 NOVO

LETO NAPOLETANO

Napulj Sorento Kapri Obala Amalfija

U PRIPREMI

HOTEL JAZZ 3*

NAPULJ

HOTEL PALAZZO FIRENZE 4* NAPULJ

HOTEL VILLA IGEA 3*

SORENTO

     
     

CENA ARANŽMANA PO OSOBI

AVIONSKA KARTA SA TAKSAMA I PRTLJAGOM + 7 NOĆENJA U ODABRANOM HOTELU + TRANSFER + VODIČ + NAPOLI CITY TOUR

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avionske karte na liniji Beograd-Napulj-Beograd sa avio-kompanijom „AirSerbia„ (aerodromske takse, ručni prtljag do 8kg, redovan prtljag do 23kg)

 • Transfer od aerodroma u Napulju do hotela u Napulju, i povratno

 • 7 noćenja sa doručkom u odabranom hotelu

 • Smeštaj isključivo u dvokrevetnim soba sa kupatilom (gotovo sve sobe su sa francuskim ležajem!). NEMA TROKREVETNIH SOBA!

 • Usluge pratioca grupe

 • Organizovani obilazak Napulja prema programu u trajanju od oko 2,5 sata (za putnike smeštene u Sorentu je ovaj obilazak uključen, ali nije uključen organizovan transfer do Napulja iz Sorenta i povratno, te ti putnici sami dolaze u Napulj vozom iz Sorenta)

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1500 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu (dati su iznosi u tabeli sa cenovnikom)

 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 7 noćenja iznosi oko 21 € po osobi – plaća se na recepciji hotela prilikom preuzimanja ključeva

 • Doplata za transfer za Sorento 30 € (plaća se u agenciji uz aranžman)

Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 10 prijavljenih osoba – prijava i uplata izleta se obavlja na licu mesta prvog dana boravka):

 • Celodnevni izlet iz Napulja za Sorento sa povratnom voznom kartom, prema programu – 30 €

 • Celodnevni izlet iz Napulja na ostrvo Kapri sa povratnim feribotskim kartama, prema programu - 75 €

 • Izlet za Pompeje sa ulaznicom za lokalitet i uslugama lokalnog vodiča na engleskom jeziku i povratnim voznim kartama – 60 €

 • Izlet Kosta Amalfitana sa mini busom i uključenom brodskom kartom na liniji Pozitano-Amalfi, posetama Pozitanu i Amalfiju, prema programu – 90 €

 • Izlet na Iskiju sa uključenom povratnom feribotskom kartom, prema programu – 55 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan,  BEOGRAD – NAPULJ/SORENTO

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 11h. Prijava za let avio kompanije „AIR SERBIA“. Let za Napulj u 13.15h. Sletanje u Napulj u 14.45h. Nakon obavljanja formalnosti, transfer do hotela. Prvo sledi smeštaj u hotel u Napulju (oko 16.30h), a potom sledi transfer do Sorenta za onaj deo grupe koji se opredelio za smeštaj u Sorentu (trajanje transfera oko 1,5 sat; smeštaj u hotel u Sorentu oko 19h). Noćenje.

2.-7, dan, 

Boravak na destinaciji na bazi 7 noćenja sa doručkom.

OBILAZAK NAPULJA će se organizovati u utorak 1. avgusta sa polaskom ispred hotela u Napulju u 10h. Svakako da nije obavezan, te će vodič bez prebrojavanja krenuti upravo u naznačeno vreme ispred hotela u Napulju u obilazak. Deo grupe smeštene u Sorentu može da se priključi svojim individualnim dolaskom u Napulj vozom.

Obilazak je pešačkog tipa, u jednom pravcu, od hotela do istorijskog centra Napulja. Trajanje obilaska je oko 2,5 sata. Ukupno dužina pešačke rute iznosi 4 km. Razgledanje će obuhvatiti sledeće znamenitosti Napulja (bez ulaska u navedene objekte): srednjovekovna kapija grada Kapuana, slikovita ulica Tribunali, crkva Mizerikordija, napuljska katedrala Sv. Januarijusa (Duomo), Univerzitet, Gradska kuća, Novi zamak (Anđio), Galerija Umberta I, Teatar San Karlo, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom i najstariju piceriju na svetu gde završavamo organizovano razgledanje grada. Svakako, tokom ovog razgledanja nećete upoznati ceo grad, to je nemoguće, i za to su potrebni sati i dani! Od vašeg vodiča ćete dobiti informator sa predlozima za vaše slobodno vreme u Napulju gde će biti navedeni najvažniji muzeji sa radnim vremenom i cenama karti, predlozi za šetnje i šoping, predlozi za restorane i večernji izlazak i sl.

Tokom boravka biće po unapred predočenom planu, organizovani sledeći fakultativni izleti i aktivnosti:

 • SORENTO – celodnevni izlet iz Napulja sa vozom. Na izlet idete sa vašim vodičem. Polazak iz hotela će biti u 09.00h. Voz ka Sorentu polazi u 09.33h. U Sorento se stiže oko 10.50h. Po dolasku odlazak sa vodičem do glavnog trga Sorenta. Sledi orijentaciono upoznavanje sa letovalištem sa trga (trgovački deo, zona restorana, plaže) u trajanju od oko pola sata. Ostatak vremena je slobodan za individualne aktivnosti. Povratak je individualan sa voznom kartom koju će svako dobiti od vodiča sa redom vožnje vozova iz Sorenta za Napulj.

 • KAPRI – celodnevni izlet iz Napulja brodom na ostrvo Kapri. Na izlet idete sa vašim vodičem. Iz hotela se kreće u 9h. Ide se metroom jednu stanicu i potom pešice 1,5 km do luke. Isplovljavanje ka Kapriju u 10.10h. Dolazak na Kapri u 11.00h. Odlazak funikularom do grada Kaprija. Na centralnom trgu sledi polučaosvno upoznavanje sa ostrvom uz osnovnu orijentaciju. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Individualni povratak funikularom do luke na Kapriju sa kartom koju ćete dobiti od vašeg vodiča. Polazak brodom za Napulj u 18.10h. Povratak u luku Napulja u 19h. Sledi slobodno vreme i idividualni povratak u hotel. Napomena: brodska karta je grupna, te ne postoji mogućnost individualnog povratka u ranije ili kasnije vreme!

 • POMPEJA – poludnevni izlet vozom iz Napulja. Na izletu se mogu pridružiti i oni koji su smešteni u Sorentu uz dobijene instrukcije od vodiča. Polazak iz hotela u Napulju u 9h. Polazak voza za Pompeje u 9.33h. Dolazak u Pompeje oko 10.15h. Organizovani obilazak arheološkog lokaliteta sa lokalnim vodičem na engleskom jeziku u trajanju od oko 2 sata. Ostatak vremena je slobodan, kao i individualni povratak u Napulj vozom sa kartom koju budete dobili od vašeg vodiča, svakako uz red vožnje voza iz Pompeja do Napulja.

 • KOSTA AMALFITANA – izlet u trajanju od oko 10 sati sa polaskom iz hotela u Napulju u 10h i mogućnosti priključenja putnika smeštenih u Sorentu. Izlet se ralizuje sa mini-busom. Vožnja čuvenom stradom SS2163, jednim od najlepših puteva u Italiji koji povezuje Sorento sa Amalfijem. Panoramsko razgledanje obale. Odlazak u Pozitano (dolazak oko 12h). Sa vodičem šetnja gradom do plaže (oko pola sata). Slobodno vreme za individualne aktivnosti do 16h. Odlazak brodićem iz Pozitana do Amalfija (vožnja uz spektakularnu obalu u dužini od oko pola sata). Po dolasku u Amalfi kraći obilazak grada sa vodičen (pola sata) i slobodno vreme do 19h. Povratak u hotel u Napulju oko 20.30h. Putnici smešteni u Sorentu iz Napulja se vraćaju vozom u Sorento uz dobijenu voznu kartu od vodiča.

 • ISKIJA – celodnevni izlet brodom sa polaskom iz Napulja. Polazak iz hotela u 8.30h. Odlazak metroom do luke u Napulju (jedna stanica + pešice 1,5 km). Polazak feribota ka Iskiji u 09.35h. Dolazak na iskiju u 10.55h. Po dolasku slede polučasovna uputstva vašeg vodiča iuz brojne predloge šta raditi ceo dan na ovom divnom ostrvu: taksi tura po ostrvu sa pauzama na najlepšim mestima; plaže, i sl. Sve vreme na ostrvu je slobodno za individualne aktivnosti. Polazak feribota ka Napulju u 19.40h. Dolazak u luku Napulja u 21.15h. Individualni povratak u hotel.

8. dan, SORENTO/NAPULJ – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba do 9h. Transfer dela grupe smeštene u Sorentu do Napulja, i u 12.30h transfer celokupne grupe iz Napulja (hotel) na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 15.30h. Sletanje u Beograd u 16.50h. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak se isplaćuje 20 dana pre putovanja.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

NAPULJ LETO 2024

Potpuno jedinstveno na našim prostorima, jer tako smo hteli! Vodimo vas u grad koji će vas oduševiti, ali samo ako imate osećaja, lepote u očima, i nemate predrasude. Samo ako znate da uživate. Ukoliko vam na putovanjima svašta nešto smeta, onda ovaj grad svakako nije za vas! Sve je u ovom gradu puno kontrasta! Kada podignete pogled videćete raskošne palate, prelepo skrojene, ali poslednjih decenija uništene, oronule, prljave... Biće vam ružne ako ne otvorite poglede, ili i dalje raskošne ako shvatite da je baš u tome posebnost ovog grada. Beda i raskoš na svakom koraku. Nekadašnja kraljevska prestonica, grad gastronomije, izuzetnog šopinga, sjajnih crkvi i muzeja. Ovo je grad romantičnih noći, mandolina, čuvenih pica... Svakako, za one željne luksuza, tu je njegov zaliv koji obiluje mondenskim mestima svetskog glasa. Potrudili smo se da najbolje uvrstimo i u ovo putovanje.

Sorento, divno letovalište u Napuljskom zalivu sa vrtovima, klifovima koji oduzimaju dah, prelepim ulickanim uličicama, sjajnim restoranima i neizostavnim limunovima.

Kapri, ostrvo naspram Sorenta, sinonim mondenskog turizma. Sa svoja dva naselja Kapri predstavlja prestižnu destinaciju još od vremena drevnih Rimljana. Predstavljao je rezidenciju rimskih imperatora. Luksuz na sve strane.

Kosta Amalfitana je najatraktivniji turistička regija u oblasti Napulja. Najslikovitiji deo sa divnim mondenskim mestima koja spaja krivudavi put usečen u stene. I mesta su stešnjena između stenja koje zapljuskuju vode Tirenskog mora. Tu je prelepi Pozitano sa svojom čuvenom plažom, Atrani, Amalfi, Ravelo, i mnoga druga živopisna mesta koja privlače pažnju mnogobrojnih turista koji dolaze na ovu obalu.

Iskija je najveće ostrvo Napuljskog zaliva i predstavlja pravi dragulj u kruni ovog dela Italije. Provesti dan na njenim plažama, obići zamak Aragoneze, uživati u neverovatnim lepotama.

Vedi Napoli e poi muori“ – „Vidi Napulj i umri“

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „JAZZ“ 3*, NAPULJ www.jazzhotelnaples.com/

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada u zoni železničke stanice (naravno, ovo je malo neugledna zona grada). Tipičan „budžet“ hotel smešten u staroj zgradi koju deli sa još tri hotela. Recepcioni deo radi od 12h-20h. Hotel je smešten na četvrtom spratu zgrade do kojeg se ide liftom u koji staju maksimalno dve osobe! Sobe su sa kod-bravama, šifra se dobija na recepciji prilikom prijave. Ulaz u zgradi van radnog vremena recepcije je sa šifrom kroz druga vrata koja vode u dvorište objekta. Sobe su čiste i uredne, skromno nameštene. Naravno da hotel ovog tipa nema komfor kakav bi smo možda očekivali, ali zato imamo izbor za hotel sa 4* u Napulju ako nam je smeštaj toliko važan. Sve sobe poseduju kupatilo (bez tuš kabine, odvod), TV, telefon, klima uređaj. Nema balkona, nema WiFi u sobama, nema frižidera. Doručak je slab i jednoličan i poslužuje se u salonu na petom spratu.

HOTEL „PALAZZO FIRENZE“ 4*, NAPULJ palazzofirenze.net/en

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni grada u zoni železničke stanice (naravno, ovo je malo neugledna zona grada). Sasvim dobar hotel, gotovo potpuno nov, savremen. Hotel poseduje recepciju sa info deskom, lep lobi sa dnevnim boravkom, aperitiv bar, salon za posluženje doručka (sasvim korektan ali jednoličan), WiFi konekcija u celom objektu (sasvim sigurno ne funkcioniše baš najbolje). Sobe su standard kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš/wc, klima uređaj, mini-bar, TV Kab., telefon.

HOTEL „VILLA IGEA“ 3*, SORENTO www.villaigeasorrento.com/en/

Hotel se nalazi u letovalištu Sorento, udaljen je od čuvenih klifova „Regina Giovanna“ oko 500 m, od najbliže plaže je udaljen oko 500 metara, od centra Sorenta oko 1 km. Lep mali hotel sa bazenom koji je okružen lepim vrtom. Poseduje recepciju sa info deskom, lobi sa dnevnim boravkom, salon za posluženje doručka (slab i jednoličan), WiFi konekciju samo u javnim delovima hotela (slaba i gotovo da ne funkcioniše). Sobe su lepo uređene, „economy“ kategorije (15m2). Sve sobe poseduju kupatilo sa tuš/wc, klima uređaj, TV Kab.