Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom
Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom
Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom
Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom
Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom
Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom
Sicilija

Sicilija Letovanje 2024 Autobusom i Brodom

SICILIJA LETOVANJE 2024

 TERMINI I CENE - U PRIPREMI

CENA PAKET ARANŽMANA

BUS + FERIBOT + 7 NOĆENJA U ĐARDINIJU + CITY TOUR (DRAČ, BARI, ORVIETO, KJANĆANO)

Smena

Hotel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)

 • Prevoz feribotom na liniji Drač – Bari sa uključenim lučkim taksama

 • 7 noćenja u odabranom hotelu sa odabranom pansionskom uslugom (napomena za prvo noćenje u Đardiniju: ukoliko ste odabrali hotel sa uslogom polupansiona, ako dolazak bude posle 20h, prva večera će biti izostavljena; umesto nje dobićete paket-obrok za poneti poslednjeg dana)

 • 1 noćenje sa doručkom u hotelu sa 3* u Kjanćano Termama (doručak je „buffet“/samoposluživanje)

 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozizi komfor trećoj osobi)

 • Usluge predstavnika agencije na destinaciji

 • Usluge turističkog vodiča tokom obilazaka koji su uključeni u cenu aranžmana (Drač, Bari, Orvieto, Kjanćano)

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 2.200 dinara za osobe 70-, odnosno oko 4.000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 60%-70% od navedene cene aranžmana (isključivo na upit)

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 20 € po osobi za ukupno 8 noćenja – plaćanje na licu mesta

 • Doplata za povratni transfer od Beograda do stajališta na autoputu Beograd – Niš (pitati u agenciji; 20-30 € po osobi)

 • Doplata za smeštaj u kabinama na feribotu (kabine su dvokrevetne sa barem jednim krevetom na sprat; unutrašnje, bez prozora, sa toaletom – tuš/wc) – cena po osobi iznosi 40 €

 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete i plaćanje su isključivo na licu mesta. Izleti se realizuju od strane ino-partnera koji određuje cenu istih.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • SICILIJANSKA SELA – „IL MAFIOSO TOUR“ – poludnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 10h i povratkom do oko 16h. CENA izleta iznosi 30 €. Prvo ćemo posetiti seoce Savoku. Autentično u potpunosti sa divnim kemnim kućama, starom crkvom Sv. Lucije u kojoj je snimana scena venčanja Majkla Korleonea i prelepe Apolonije (film „Kum“). Tu je i divni bar „Vitelli“ koji se takođe našao u sceni filma „Kum“. Potom odlazimo do seoca Forca d’Agro. Izuzetno slikovito selo se takođe našlo u Kopolinom remek-delu „Kum“.

 • SIRAKUZA I KATANIJA – „ARHIMED & SLONČE TOUR“ – celodnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 9.30h i povratkom do 20h. CENA izleta iznosi 40 €. Put nas vodi do divne Sirakuze čiji je stari grad smešten na ostrvu Ortiđija. To je grad Arhimeda sa lepim ambijentima. Videćemo ostatke Apolonovog hrama, izvor Aretusa, Katedralu. Potom sledi odlazak do Katanije, drugog po veličini grada na Siciliji. Raskošne palate, trgovačke ulice i sjajni spomenici. Ovde ćemo obići divnu Katedralu, spomenik slončetu, riblju pijacu... Slobodno vreme je rezervisano za šetnju prelepom ulicom Etne.

 • PALERMO – „NORMANSKA TURA“ – celodnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 9h i povratkom do 20h. CENA izleta iznosi 45 €. Prestonica Sicilije sa fantastičnim ambijentima u kojima ćemo uživati. Videćemo trg četiri kvarta sa alegorijskim figurama godišnjih doba, čudesnu fontanu Pretorio, Teatro Masimo, sjajnu Katedralu, Normansku palatu... Slobodno vreme vam ostavljamo da lutate Španskim kvartovima, pijacom Vučirija, ili da posetite Normansku palatu, a možda i bizarnu kriptu Kapucinera.

 • ETNA – „ADRENALIN TURA“ – poludnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 9h i povratkom do 16h. CENA izleta iznosi 30 €. Moćna Etna će nam sve vreme boravka u Đardiniju zaokupljati pažnju, jer gotovo svakodnevno izbacuje lavu. Poželećemo i da se uputimo ka njenim kraterima. Prava adrenalin tura. Do turističke atrakcije - krateri Silvestri, koji su na nadmorskoj visini od 1.900 m, stiže se autobusom. Sobodno vreme za individualnu šetnju oko ugašenih kratera, ili mogućnost individualnog odlaska na visinu do 2.900m žičarom (doplata za žičaru je na licu mesta; trenutna cena je 30 € za povratni pravac po osobi). Gondola vodi do kratera koji je bio aktivan poslednji put 2001. godine.

 • TAORMINA – „VEČERA NA STEPENICAMA“ – izlet sa polaskom iz Đardinija u 18h i individualnim povratkom. CENA izleta iznosi 20 € i obuhvata kartu za gradski prevoz u jednom pravcu, obilazak grada i usluge vodiča. Taormina je po mnogima najlepši grad na Siciliji. Mondensko mesto sa luksuznim hotelima i restoranima. Mesto posađeno na uzvišici iznad zaliva Naksosa, odakle se pruža neverovatan pogled na Etnu i zaliv. Divne ulice prepune elegantnih prodavnica, sjajni barovi, odlični restorani postavljeni na stepenicama. Pravo mesto za romantičnu večeru. Vreme za povratak je nevažno, ostavljeno vam je da se vratite u vaš hotel kad-god poželite.

 • KASTELMOLA – Izlet iz Đardinija sa gradskim prevozom i sa presedanjem u Taormini. Polazak iz Đardinija u popodnevnim satima. Individualni povratak. CENA izleta iznosi 25 € i obuhvata karte za gradski prevoz u jednom pravcu, posetu selu i usluge turističkog vodiča. Divno sicilijansko selo koje će vam privući pažnju odmah po dolasku u Đardini, posebno u večernjim satima, kada zasija na vrhu stene na kojoj je selo nasađeno. Pored spektakularnog pogleda koje selo nudi sa svojih vidikovaca, ovde se nalaze divne male radnje i sjajni restorani. U ovom mestu se nalazi veoma neobičan bar „Turisi“. Bolje da ne navodimo zbog čega...

 • KRUZ ISOLA BELLA – prepodnevno krstarenje do divnog ostrva Isola Bella, Azurne pećine, kupanje, zabava. CENA izleta iznosi 30 € i obuhvata krstarenje u trajanju od oko 2,5 sata tokom kojeg će se videti (ne i posetiti, jer ostrvo nije otvoreno za posete) divno ostrvo Izola Bela koje se nalazi prekoputa Taormina Mare plaže. Takođe, videćemo Azurnu pećinu, i kupaćemo se na otvorenom moru. Zagarantovana zabava.

 • PERUĐA – GRAD ČOKOLADE I TARTUFA – celodnevni izlet iz Kjanćana sa boravkom u Peruđi od ukupno 9 sati. CENA izleta iznosi 30 €. U navedenu cenu je uključen autobuski prevoz do Peruđe, 2 karte za „mini-metro“, obilazak grada prema programu i usluge vodiča.

POPUSTI ZA PAKETE IZLETA (u ponudi su dva paketa za koja se odlučujete i tako ostvarujete popust; prijava i uplata isključivo na licu mesta):

 • PAKET IZLETA BROJ 1 – SICILIJANSKA SELA + SIRAKUZA + KATANIJA + PALERMO + TAORMINA + PERUĐA = umesto 165 € plaćate samo 150 €

 • PAKET IZLETA BROJ 2 – SVE ŠTO JE PONUĐENO = umesto 250 € plaćate samo 220 €

Sicilija je najveće ostrvo u Sredozemnom moru. Njena burna istorija, smena dinastija koje su vladale ovim delom današnje Italije, ostavili su iza sebe ogromno kulturno i istorijsko nasleđe.

Priču sa Sicilije prate legende, a možda je najlepša ona da kada je Bog završio stvaranje zemlje, poljubio ju je, i na tom mestu nastade Sicilija. Topla, nasmejana, na tri ćoška nasađena, mirna, ali i zakovitlana... Baš poput istorije koja ju je oblikovala. Letovati na Siciliji znači uživati u njenim mirisima, kristalnom moru, prelepim plažama i čudesnim mestima. Ako ste ikada za vas želeli nešto posebno, Sicilija je upravo to!

Đardini Naksos je jedno od najvećih letovališta na Siciliji. Nalazi se na istočnoj obali ostrva, na toplom Jonskom moru. Naselje su osnovali stari Grci, o čemu govori i današnje ime Naksos – Raj. U prevodu, Vrtovi raja. Danas je Đardini savremeno turističko naselje sa kompletnom turističkom infrastrukturom. Podeljeno je na dva dela, Rekanati i Đardini. Rekanati je noviji deo sa lepom peščanom plažom i odličnim sadržajima. Uređene plaže od vulkanskog peska, obilje restorana i noćnih klubova, divna promenada za šetnju kraj mora, zalasci sunca, odsjaj mesečine na pučini... Pravo mesto za odmor. U neposrednoj blizini letovališta nalazi se Taormina. Savremenom železničkom vezom letovalište je povezano sa Mesinom i Katanijom.

Program putovanja:

1. dan, petak

Polazak iz Beograda (oko 2h ujutro) i Niša, kao i sa svih stajališta na autoputu i u pravcu kretanja (Smederevo, Požarevac, Velika Plana, Batočina/Kragujevac, Jagodina, Ćuprija, Paraćin,... Nastavak putovanja preko Merdara i Kosova i Metohije (Podujevo-Priština-Prizren) i dalje preko Albanije ka Draču. Noćno/dnevna vožnja. Dolazak u Drač oko 15h. Kraći obilazak istorijskog centra grada uz razgledanje Venecijanske kule, trgovačke zone, ostataka rimskog teatra... Oko 19.30h polazak ka lučkom terminalu. Obavljanje formalnosti vezanih za ukrcaj na feribot (pasoška i carinska kontrola). Ukrcavanje na feribot i smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

2. dan, subota

Uplovljavanje u luku Bari u prepodnevnim satima. Nakon obavljanja neophodne pasoške i carinske kontrole, odlazimo lagano do centra grada i obilazimo baziliku Sv. Nikole u kojoj se nalazi mošti ovog velikog svetitelja. Slobodno vreme u Bariju do 12h. Polazak ka Siciliji. Vožnja preko živopisnih predela pokrajina Pulja, Bazilikata i Kalabrija ka luci Vila San Đovani odakle ćemo feribotom preći preko Mesinskog moreuza na Siciliju. Potom sledi odlazak u letovalište Đardini Naksos. Dolazak u večernjim satima (oko 20h). Smeštaj u odabrani hotel. Noćenje.

3. -8. dan, nedelja-petak

Boravak na bazi 7 noćenja sa odabranom vrstom usluge. Tokom boravka biće organizovano i nekoliko fakultativnih izleta:

 • SICILIJANSKA SELA – „IL MAFIOSO TOUR“ – poludnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 10h i povratkom do oko 16h.

 • SIRAKUZA I KATANIJA – „ARHIMED & SLONČE TOUR“ – celodnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 9.30h i povratkom do 20h.

 • PALERMO – „NORMANSKA TURA“ – celodnevni izlet sa polaskom iz Đardinija u 9h i povratkom do 20h.

 • ETNA – „ADRENALIN TURA“ – poludnevni izlet sa polaskomiz Đardinija u 9h i povratkom do 16h.

 • TAORMINA – „VEČERA NA STEPENICAMA“ – izlet sa polaskom iz Đardinija u 18h i individualnim povratkom.

 • KASTELMOLA – divno sicilijansko selo. Polazak iz Đardinija oko 17h. Individualni povratak.

 • KRUZ ISOLA BELLA – prepodnevno krstarenje do divnog ostrva Isola Bella, Azurne pećine, kupanje, zabava.

9. dan, subota

Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak iz Đardinija. Preko Mesine i Mesinskog moreuza se upućujemo ka magičnoj Tropei u regiji Kalabrija. Dolazak u najlepši grad Kalabrije, prelepo letovalište oko 13h. Slobodno vreme za uživanje u fantastičnoj atmosferi grada i kupanje na divnoj gradskoj plaži. Polazak iz Tropee ka Umbriji i Toskani oko 22h. Noćna vožnja preko Kampanje i Lacija.

10. dan, nedelja

Dolazak u Orvieto, grad u pokrajini Umbrija u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi odlazak funikularom do starog grada koji se nalazi na uzvišenju. Lagana šetnja gradom uz razgledanje čudesne Katedrale. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak ka banji Kjanćano u 13h. Dolazak u Kjanćano Terme oko 14h. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme uz preporuku da se prošetate do srednjovekovnog grada Kjanćana. Noćenje.

11. dan, ponedeljak

Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Slobodno vreme u Kjanćanu, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do umbrijske prestonice, magične Peruđe. Dolazak oko 11h. Odlazak do istorijskog centra grada sa specijalnim i neobičnim „mini-metro“ prevozom. Po dolasku u stari grad sledi obilazak grada sa razgledanjem: trg 4. novembra, palata Priori, Katedrala, ulica akvadukta,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti, posete muzejima, uživanje u čokoladi, lokalnim specijalitetima od tartufa, šetnji... Polazak iz Peruđe ka Srbiji u 21h. Noćna vožnja preko Toskane, Emilije, Veneta, i dalje preko Slovenije i Hrvatske.

12. dan, utorak

Povratak u Beograd u popodnevnim satima. Moguć organizovani transfer za putnike koji su iz mesta na autoputu Beograd-Niš. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA: 

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
 • Gotovinski – uplata 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – 50% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;

 • Administrativnom zabranom – minumum 50% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

 

OPIS SMEŠTAJA: