Valensija Putovanje 2024 La Tomatina
Valensija Putovanje 2024 La Tomatina
Valensija Putovanje 2024 La Tomatina
Valensija Putovanje 2024 La Tomatina
Valensija Putovanje 2024 La Tomatina
Evropski gradovi

Valensija Putovanje 2024 La Tomatina

LA TOMATINA VALENSIJA PUTOVANJE 2024

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

   

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)

 • 7 noćenja sa doručkom u hotelima sa 3* prema programu (1 noćenje u oblasti Ligurije + 5 noćenje u regiji Kosta del Azar kod Valensije + 1 noćenje u oblasti jezera Garda)

 • Smeštaj u 1/2 ili 1/2+1 sobe sa kupatilom (1/2 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; 1/2+1 sobe su dvokrevetne sa jednim francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja + treći pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija i može ugrozi komfor trećoj osobi)

 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 2.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 4.000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 180 € (isključivo na upit)

 • Doplata za dodatno sedište u autobusu – 200 €

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi: na Liguriji 2 € po noćenju i osobi, u Španiji 3 € po osobi i noćenju i u oblasti garde 3 € po osobi i noćenju (ukupno 20 € za svih 7 noćenja, po osobi) – plaćanje na licu mesta

 • Flamenko klub sa večerom – 70 € (prijava i plaćanje isključivo na licu mesta)

 • Fakultativni izleti navedeni u programu:

 • Bunjol/La Tomatina bez ulaznice + kupanje na plaži Valensije – 40 €

 • Alikante i Benidorm – 40 €

 • Grad umetnosti i nauke u Valensiji + Port Saplaya sa kupanjem – 35 €

 • Port Aventura sa ulaznicom – 45 €

PRIJAVA ZA IZLETE JE OBAVEZNA U AGENCIJI, UPLATA IZLETA SE VRŠI NA LICU MESTA!

Program putovanja:

1. dan putovanja, petak 25. avgust

Polazak iz Beograda (Sava centar) u popodnevnim satima (oko 16h). Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije.

2. dan putovanja, subota 26. avgust

Prepodnevna vožnja preko severne Italije ka oblasti Ligurije. Dolazak u oblast LIGURIJE u popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Odmor. Noćenje.

3. dan putovanja, nedelja 27. avgust Doručak. Odjava iz hotela u 9h. Odlazak do centra ĐENOVE. Obilazak grada uz razgledanje: trg Ferari, katedrala San Lorenco, palata Sv. Đorđa,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Za one koji žele kupanje, to se može organizovati u divnoj Savoni do koje ćemo otići vozom. Polazak iz Đenove ka Španiji oko 21h. Noćna vožnja preko Provanse, Langedoka, Rusijona i dalje preko Katalonije ka oblasti Valensije.

4. dan putovanja, ponedeljak 28. avgust

Dolazak u VALENSIJU u popodnevim satima. Obilazak grada uz razgledanje: Torres de Serranos – srednjovekovna kapija grada, palata Generaliteta sa maim vrtom pomorandži, Katedrala u kojoj se po verovanju čuva Sveti Gral, toranj El Micalet – simbol grada, Kraljičin trg, Gradska kuća, Berza svile, Centralni market,... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Odlazak do Koste del Azar (obala pomorandžinog cveta) i smeštaj u hotel u jednom od brojnih letovališta najkasnije do 18h. Odmor. Noćenje.

5. dan putovanja, utorak 29. avgust

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i kupanje na divnim plažama. Uveče, fakultativni odlazak u jedan od Flamenko klubova večeru i sjajan program ovog plesa koji čini jedan od najprepoznatiljivijih simbola Španije. Noćenje.

6. dan putovanja, sreda 30. avgust

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni polazak na festival „La Tomatina“ do gradića BUNJOL. La Tomatina je čuveni i čudesni festival paradajza na kojem se učesnici gađaju sa njim. Ovaj festival je nastao sasvim slučajno 1945. godine. Tokom ovog veselog festivala nekoliko desetina tona paradajza posluži za neverovatnu zabavu. Gađanje sa paradajzima počinje u podne i traje tačno jedan sat. Popodne je predviđen odlazak do jedne od poznatih valensijanskih plaža kako bi se učesnici ovog čudesnog festivala dobro oprali u tolom moru. Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

7. dan putovanja, četvrtak 31. avgust

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Prvo odlazimo u prelepi grad ALIKANTE. U ovom gradu ćemo prošetati neverovatno lepom Promenadom koja je okićena alejom palmi i ukrašena sa mozaikom, potom ćemo videti „ulicu pečuraka“, katedralu i stari gradski kvart Santa Kruz. Ostavljamo slobodnog vremena za obilazak utvrđenja Santa Barbara odakle se pruža fantastičan pogled na ceo grad. Odlazimo potom u mondensko letovalište na Kosta Blanki, BENIDORM. Slobodno vreme za uživanje na plažama ovog sjajnog letovališta. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

8. dan putovanja, petak 1. septembar

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do VALENSIJE sa obilaskom čuvenog Grada umetnosti i nauke. Ovaj deo Valensije predstavlja ostvarenje sna velikog španskog arhitekte Santjaga Kalatrave. Čudesni svemirski oblici građevina svakoga ostave bez reči. U ovom delu se nalazi Opera, Okeanografik sa Delfinarijumom, Hemisferik, Muzej nauke... Slobodno vreme za posetu nekom od objekata (preporuka je Okeanografik). Popodne, odlazak do Port Saplaya – divan kvart Valensije na moru. Slobodno vreme za kupanje. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

9. dan putovanja, subota 2. septembar

Doručak. Odjava iz hotela do 8.30h. Putovanje ka oblasti Katalonije. Poseta (fakultativno) najvećem zabavnom parku Španije. Ovaj park se nalazi na Kosti Dorada u Kataloniji. Prostire se na površini od 119 hektara i poseduje preko 50 atrakcija, od čega čak 9 „Roller coaster“-a, i 5 vodenih atrakcija. Slobodno vreme za uživanje u atrakcijama parka. Polazak ka Italiji oko 22h. Noćna vožnja preko južne Francuske.

10. dan putovanja, nedelja 3. septembar

Dolazak na jezero GARDA u podnevnim satima. Obilazak prelepog SIRMIONEA, najlepšeg mesta na Gardi. Kraća šetnja i slobodno vreme. Smeštaj u hotel u oblasti jezera Garda oko 19h. Odmor. Noćenje.

11. dan putovanja, ponedeljak 4. septembar

Doručak. Odlazak iz hotela u 9h. Usputni obilazak TREVIZA u kojem ćemo boraviti oko 3 sata i nastavak putovanja ka Srbiji. Putovanje preko Slovenije i Hrvatske. Noćna vožnja.

 

USLOVI PLAĆANJA:

Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;

 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

 

 

NAPOMENE:

 • U sobe smeštajnog objekta se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Smeštajni objekti su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se objekti nalaze. Svi smeštajni objekti imaju sobe sa kupatilom, tuš/wc. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog objekta, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od samog objekta. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od samog smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od samog objekta (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta smeštajnih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

Cenovnik broj 2 od 21.06.2023.

 

Jedinstveni program u Srbiji, potpuno originalan i osmišljen za ljubitelje neobičnih putovanja.

Vodimo vas na svetski poznati festival La Tomatina, odnosno festival poznat po gađanju paradajzom. Potpuno neobičan i neverovatan. Od 1945. godine ovaj se festival održava na ulicama malenog grada Bunjol, u oblasti Valensije. Za jedan sat, koliko zabava traje utroši se oko 150 tona paradajza koji se baca sa kamiona koji prolazi ulicama Bunjola. Broj učesnika je ograničen, te je onima koji su zainteresovani za ovaj događaj preporučeno da se raspitaju u svojoj agenciji oko karata!

Na ovom putovanju smo spojili i želje za letovanjem. Odabrali smo divnu i neobičnu obalu pomorandžinog cveta koja se proteže u dužini od oko 120 km uz obalu Sredozemnog mora. Duž te obale načičkanu su brojna mala letovališta sa divnim plažama po kojima je oblast Valensije poznata širom sveta. Obala nosi dibvo ime: Obala pomorandžinog cveta, odnosno Kosta del Azar.

Na ovom putovanju imaćete prilike da uživate u divnom Alikanteu, ekskluzivnom Benidormu, neodoljivoj Valensiji, sjajnom zabavnom parku Port Aventura. Usput ćemo uživati u magičnoj Đenovi i divnom jezeru Garda.

Pravo putovanje za sećanje!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3*, oblast Ligurije

Standardan „budžet“ hotel. Ime hotela i lokacija biće poznati 10 dana pre polaska na putovanje i biće objavljeni na sajtu organizatora putovanja. Lokacijski, hotel se nalazi u oblasti Ligurije, neće biti na moru, u kontinentu, i maksimalno 50 km udaljen od Đenove.

HOTEL TRES ANCLAS 3*, Gandija www.hoteltresanclas.com ili sličan

Hotel se nalazi u letovalištu Gandija na Kosta del Azar. U blizini je glavna trgovačka zona letovališta i plaža. Hotel poseduje restoran, recepciju, bar, WiFi... Sobe su aklimatizovane, sve sa kupatilom (tuš/wc), TV.

HOTEL CENTRO TURISTICO GARDESANO 3*, Busolengo https://centro-turistico-gardesano.worhot.com/ ili sličan

Hotel se nalazi u oblasti jezera Garda od kojeg je udaljen oko 15 km. Skroman hotel sa glavnom zgradom i nekoliko depadansa. Poseduje aperitiv bar, salon za doručak, receociju. Sobe su sa kupatilom (tuš/wc).