Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Sicilija Palermo NOVO
Evropski gradovi

Sicilija Palermo NOVO

PALERMO SICILIJA

5 noćenja u Palermu + 2 na brodu

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

PROMO CENA

     

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji (kompletna oprema, a/c, a/v)

 • Prevoz feribotom na relaciji Drač – Bari - Drač

 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* (doručak „buffet“/samoposluživanje)

 • Obilaske prema programu uz tumačenje turističkog vodiča

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1800 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 155 €

 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 5 noćenja iznosi 25 € po osobi

 • Doplata za smeštaj u kabini na brodu – smeštaj u dvokrevetnoj, trokrevetnoj ili četvorokrevetnoj unutrašnjoj kabini bez prozora sa kupatilom iznosi 80 € po osobi

  OBAVEZNA PRIJAVA I PLAĆANJE U AGENCIJI! KABINA SE MORA REZERVISATI MINIMUM 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

  Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 30 prijavljenih osoba; prijava u agenciji OBAVEZNA – PLAĆANJE IZLETA PO NAVEDENIM CENAMA NA LICU MESTA!):

 • Monreale sa ulaznicom za katedralu 40 €

 • Korleone - Eriče sa kartama za funikular 50 €

 • Dolina hramova i Turske stepenice sa ulaznicom i lokalnim vodičem 70 €

 • Bagerija sa ulaznicom za Vilu Pelagonija – Ćefalu, prema programu – 60 €

Program putovanja:

1./2. dan, petak/subota 26./27. april BEOGRAD – PODGORICA - DRAČ

Polazak iz Beograda (Sava centar) u 20h. Putovanje autoputem „Miloš Veliki“ i dalje preko Užica i Zlatibora ka Crnoj Gori uz mogućnost priključenja putnika usput. Nastavak putovanja preko Crne Gore – Podgorica, potom Skadra u Albaniji do luke Drač, jednog od najživopisnijih gradova Albanije. Po dolasku kraće organizovano razgledanje grada i slobodno vreme do polaska (oko 20h) ka mestu ukrcaja na feribot za Bari. Noćna plovidba Jadranskim morem.

2. dan, nedelja 28. april BARI – PALERMO

Uplovljavanje u luku Bari u jutarnjim satima. Iskrcavanje sa feribota i obavljanje neophodne pasoške kontrole. Šetnja starim gradom do bazilike Sv. Nikole u kojoj se nalaze mošti ovog velikog hrišćanskog svetitelja. Nastavak putovanja ka Siciliji. Putovanje preko Bazilikate i Kalabrije do luke Vila San Đovani. Prelazak Mesinskog moreuza sa feribotom (vožnja 20-tak minuta) i nastavak putovanja do regije Palerma. Smeštaj u hotel u kasnim večernjim satima – oko ponoći. Noćenje.

3. dan, ponedeljak 29. april PALERMO & MONREALE

Doručak. Prepodnevni obilazak grada sa razgledanjem istorijskog centra sa čudesno lepom Katedralom, Normanskom palatom i fontanom Pretoria. Slobodno vreme za posetu Normanskoj palati i čuvenim Kapucinerskim katakombama. Slobodno vreme. Popodne, fakultativni izlet do divnog grada Monreale koji se nalazi na uzvišenju iznad Palerma. Ovaj grad je pre svega poznat po svojoj Katedrali u kojoj se nalaze nestvarno lepi mozaici. Naravno, posetićemo katedralu. Slobodno vreme u živopisnom istorijskom centru Monrealea. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

4. dan, utorak 30. april DOLINA HRAMOVA – TURSKE STEPENICE

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili polazak u 8h ujutro na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do znamenite Doline Hramova. Dolina hramova – „Valle dei Tempi“ - jedno je od najvažnijih arheoloških nalazišta u svetu, smešteno kraj grada Agriđenta. Iznad oštrih litica na južnom kraju Agriđenta nalaze se ostaci hramova drevnog grada Akragasa: hram Here Lacinije, Konkordijin, Herkulov, Zevsov, Kastorov i Poluksov i Hefestov. Poseta arheološkom lokalitetu uz organizovano razgledanje sa lokalnim vodičem (na engleskom jeziku). Nakon obilaska lokaliteta, odlazak do obale Sredozemnog mora i do lokaliteta Turske stepenice („Scala dei Turchi“), prirodnog fenomena belih stena koje se stepeničasto spuštaju u more. Odlazak u grad Agriđento. Slobodno vreme. Povratak u hotel u Palermu do 22h. Noćenje.

5. dan, sreda 1. maj KORLEONE & ERIČE

Doručak. Slobodno vreme, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Prvo ćemo posetiti seoce Korleone u unutrašnjosti Sicilije. Poznato po kultnom filmu „Kum“, porodici Korleone i Muzeju mafije Nakon šetnje selom, odlazimo do srednjovekovnog sela Eriče. Dolazak u Trapani i odlazak do stanice funikulara koji će nas prevesti do strme uzvišice na kojoj se nalazi Eriče. Po dolasku sledi kraći obilazak gradića uz razgledanje: Porta Trapani, crkva Sv. Martina u normanskom stilu, crkva Uspenja Presvete Bogorodice, zamak Venere – najveća atrakcija Eriča sa divnim srednjovekovnim tornjevima,... Slobodno vreme. Povratak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

6. dan, četvrtak 2. maj PALERMO – BAGERIJA - ĆEFALU

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet u 10h. Odlazak do obližnje varošice Bagerija koja je vekovima predstavljala rezidenciju sicilijanskih plemića i donova. Poseta najlepšoj vili Pelagonija koju još nazivaju i „Villa dei Mostri“- vila čudovišta. Slobodno vreme. Odlazak u divni Ćefalu u kojem se nalaze nestvarni ambijenti i Katedrala normanske arhitekture sa mozaicima pod zaštitom UNESCO-a. Slobodno vreme za uživanje. Povratak u hotel u Palermu do 21h. Noćenje.

7. dan, petak 3. maj PALERMO – BARI

Doručak od 7h. Odjava iz hotela do 8.30h. Polazak ka Bariju. Putovanje preko Mesine i dalje preko Kalabrije i Apulije do Barija. Po dolasku sledi odlazak u luku ukrcaja i obavljanje procedure neophodne za ukrcavanje na feribot. Po ukrcaju smeštaj u kabine (za one koji su odabrali tu opciju). Noćna plovidba Jadranskim morem.

8. dan, subota 4. maj DRAČ – BEOGRAD

Uplovljavanje u luku Drač u prepodnevnim satima. Po iskrcaju, sledi nastavak putovanja ka Srbiji preko Albanije i Crne Gore. Povratak u kasnim noćnim satima. Kraj putovanja.

 

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan uplate

 • Gotovinski – uplata minimum 40% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – 50% prilikom rezervacije, ostatak čekovima zaključno sa 20.07.2024.; Administrativnom zabranom – 50% prilikom rezervacije, ostatak na jednake mesečne rate zaključno sa 20.07.2024.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, putarina i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE U VEZI VOŽNJE TRAJEKTOM:

Potrebno je pripremiti za trajekt ručni prtljag/tornu/ranac sa stvarima koje će vam biti potrebne za jednu noć. Kabine na brodu su unutrašnje, bez prozorskog okna i imaju dva, tri ili četiri ležaja, i svaka poseduje tuš-wc. Naravno da su skučene! Kreveti su raspoređeni tako da su dva dole, a dodatni ležajevi (treći i četvrti) su na sprat. Putnici koji nisu odabrali opciju smeštaja u kabine imaju „deck-chair“, odnosno jedan zatvoreni deo na brodu sa sedištima u kojem mogu da borave tokom noćne plovidbe.

KABINA SE ISKLJUČIVO REZERVIŠE I PLAĆA U AGENCIJI 60 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! AGENCIJA ĆE PRILIKOM PRIJAVE PUTNIKA PONUDITI OVU OPCIJU PUTNIKU I VIŠE NEĆE PODSEĆATI PUTNIKE U VEZI KABINA!

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Tokom putovanja predviđene su pauze radi odmora posle 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta. Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...). Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

Kada je Bog stvarao zemlju, šesti dan videvši svoj trud od radosti je poljubi. Na tom mestu božijeg poljupca nastade Sicilija.

Mirisna, sasvim neverovatna. Na tri ćoška. Čudnovata. Na njenoj zastavi dve boje i tronoga meduza Trinakrija, simbol Sicilije. Ovo je zemlja ponosa kojom su vekovima upravljali stranci, a tako je i danas za mnoge sicilijance. Sasvim su posebni, pa im se i jezik razlikuje.

Mi smo osmislili malo drugačije putovanje, jer smo želeli da u njega unesemo dosta hedonizma, a manje trčanja. Ovo putovanje je vezano za istočnu obalu Sicilije, dok ćemo neke druge obale ove zemlje obilaziti na nekim drugim putovanjima. Ima mnogo toga na Siciliji vredno za videti. Mnogo toga, a premalo vremena. Hajde onda da barem jednom vreme koje budemo imali kvalitetno provedemo i da se saživimo sa svakim mestom koje ćemo posetiti.

Naš put vodi preko Albanije, odnosno preko luke Drač iz koje isplovljavamo sa feribotom ka Bariju. A već kada smo u Bariju, onda se naravno podrazumeva da ćemo posetiti baziliku Sv. Nikole gde ćemo pred moštima ovog velikog sveca zamoliti za mirno more. Siciliju počinjemo da otkrivamo iz rajskih vrtova – nekadašnjeg grčkog naselja Naksos kojem italijani pridodaše ono „Đardini“. Iz ovog letovališta ćemo krstariti po jonskom delu Sicilije. Posetićemo Arhimedovu Sirakuzu, divnu Kataniju, otmenu Raguzu, neodoljivu Savoku, sjajnu Mesinu. Tu je i sjajni izlet do Liparskih ostrva. Sasvim, i više nego dovoljno. A Taormina? Pa naravno, kako biti na Siciliji a ne videti njen najlepši grad!

HOTELI PREDVIĐENI ZA SMEŠTAJ:

HOTEL 55 AIRA 4* https://www.airahotels.it/ - ili sličan

HOTEL 38 AIRA 3* PALERMO, www.airahotels.it - ili sličan

Hoteli iz naše ponude se nalaze u centru grada, na pešačkoj udaljenosti od Katedrale. Hoteli poseduju recepciju otvorenu 24 sata, lobi, aperitiv bar, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju (svakako da ne radi, iako u opisu postoji). Sobe su srednje komforne, sve sa kupatilom, klima uređajem, telefonom, TV. Lux? Svakako da nije! Pristojan i čist! Doručak: poslužuje se tipa „buffet“ – samoposluživanje, i sastoji se od: hleb, sir ograničeno, salama ograničeno, puter, džem, kafemat! Svaki dan isti, naravno. Sobe su male! NE PREPORUČUJEMO TROKREVETNE SOBE – iste su kao i dvokrevetne po površini + treći ležaj je pomoćni (fotelja na razvlačenje, žičani krevet sa tankim dušekom), manjih dimenzija od redovna dva, što može ugroziti komfor treće osobe.

Tačno ime hotela će biti poznato 20 dan pre putovanja i biće objavljeno na sajtu www.travel4you.rs