Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Evropski gradovi

Napulj i ostrva zaliva avionom

Od 790€

  NAPULJ PUTOVANJE 2024

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

PROMO CENA

20.05-27.05.2024

890 €

790 €

POPUNJENO!!!

AVIONSKE KARTE + AERODROMSKE TAKSE + RUČNI PRTLJAG + 7 NOĆENJA SA DORUČKOM + NAPOLI CITY TOUR + VODIČ

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd u ekonomskoj klasi, sa uključenim aerodromskim taksama i ručnim prtljagom (8kg; forma manjeg kofera ili ranac čije dimenzije ne prelaze 40 × 23 × 55 cm )

 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno

 • 7 noćenja sa doručkom u navedenom hotelu u široj zoni centra Napulja (samopusluživanje/“buffet“)

 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom ili 1/2+1 sobe sa pomoćnim trećim ležajem (Većinom su sve sobe sa jednim francuskim ležajem!)

 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu u trajanju od oko 2,5 sata

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1500 dinara za osobe 70-, odnosno oko 3000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za redovan prtljag težine do 23kg i standardnih dimenzija – 60 € (obavezna prijava u agenciji i plaćanje u agenciji 15 dana pre polaska na putovanje)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 420 €

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 35 € za svih 7 noćenja po osobi – plaćanje na recepciji hotela

  Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete je obavezna u agenciji i to isključivo do navedenog datuma. Opis i cene izleta su dati ispod.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

PRIJAVA ZA IZLETE JE OBAVEZNA U AGENCIJI 15 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! MINIMUM ZA REALIZACIJU IZLETA JE PO 15 PRIJAVLJENIH PUTNIKA! U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA, IZLETI SE MOGU ISKLJUČIVO REALIZOVATI UZ KOREKCIJU CENE, U SUPROTNOM ĆE BITI OTKAZANI O ČEMU ĆE PUTNICI BITI OBAVEŠTENI 7 DANA PRE PUTOVANJA!

 • OSTRVA PROĆIDA I ISKIJA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela oko 8h i povratkom u Napulj oko 19h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuhvata 1 metro kartu, karte za feribot (Napulj-Iskija + iskija-Proćida + Proćida-Napulj), kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča prema programu. NAPOMENA: iz hotela se odlazi do metro stanice, potom metroom jednu stanicu se vozimo, od metro stanice do luke iz koje isplovljava feribot za Iskiju pešačimo u dužini od 700 metara. Boravak na ostrvima je po 3 sata.

 • KOSTA AMALFITANA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9h i povratkom do 19h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuvata prevoz sa mini-busom, kraće obilaske Amalfija i Pozitana, kartu za brodić na liniji Pozitano – Amalfi, usluge vodiča. Napomena: isplovljavanje brodića iz Pozitana je svakako jedino moguće kada je more apsolutno mirno! Brodar obaveštava na dan plovidbe ukoliko se ista otkazuje! U slučaju otkaza plovidbe od strane brodara, putnici će biti prevezeni mini-busom od Pozitana do Amalfija. Cena brodske karte je u tom slučaju kompenzovana cenom parkinga za mini-bus u Pozitanu!

 • SORENTO I KAPRI – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela oko 10h, i povratkom u hotel do 20h. CENA izleta iznosi 80 €. Cena obuhvata povratnu voznu kartu na liniji Napulj-Sorento-Napulj i povratnu kartu za feribot na liniji Sorento-Kapri-Sorento. Na Kapriju se provodi maksimum 3 sata, od čega je oko 2,5 sata slobodno. U Sorentu obilazak traje oko pola sata, ostatak vremena je slobodan, kako pre Kaprija, tako i u povratku sa Kaprija.

 • POMPEJI – poludnevni fakultativni izlet sa polaskom iz hotela oko 9h, i povratkom u hotel do 16h. CENA izleta iznosi 60 €. Cena obuhvata povratnu kartu za voz na liniji Napulj-Pompeji-Napulj, ulaznicu za arheološki lokalitet, usluge lokalnog vodiča na engleskom jeziku (bez prevoda), organizovani obilazak do maksimum 2 sata, slobodno vreme.

 • KASERTA – poludnevni fakultativni izlet sa polaskom iz hotela oko 9h i povratkom u hotel do 17h. CENA izleta iznosi 60 €. Cena obuhvata povratnu kartu za voz na liniji Napulj-Kaserta-Napulj, ulaznicu za kraljevske apartmane, ulaznicu za kraljevske vrtove, usluge vodiča. Obilazak kompleksa je individualan, bez tumačenja turističkog vodiča! Po ulasku u kompleks sami kreirate vaše vreme do zakazanog povratka za Napulj.

 • TAVERNA NAPOLETANA – večera u tradicionalnoj taverni sa zabavnim programom. Večera i program traju od 21h do oko ponoći. CENA večere iznosi 60 €. Cena obuhvata večeru koja se sastoji od hladnog predjela (šunka, sir, mortadela, prilozi i sl.) i paste sa paradajz sosom. Ne obuhvata piće i transfer do taverne (preporuka je taxi, cena je oko 5 eur po osobi po jednom pravcu).

UZMI SVE I UŠTEDI – UMESTO 420 € - UKOLIKO UPLATITE SVE IZLETE PLATIĆETE SAMO 390 € 

Program putovanja:

1. dan, ponedeljak 20. maj

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.00h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 13.15h. Sletanje u Napulj u 14.45h. Transfer do hotela u centru grada u zoni železničke stanice. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu (4,5 km; oko 2,5 sata) sa osnovnim upoznavanjem sa gradom. Srednjovekovna Porta Kapuna – nekadašnja ulazna kapija grada, Via Tribunali sa crkvom Mizerikordija, Duomo - katedrala posvećene Uspenju presvete Bogorodice i Sv. januarijusu - kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila, Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom... Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2.-7. dan, utorak/nedelja 21./26. maj

Boravak u Napulju na bazi 7 noćenja sa doručkom. Tokom boravka biće organizovani sledeći fakultativni izleti i programi:

 • OSTRVA ISKIJA I PROĆIDA – celodnevni fakultativni izlet od oko 08.00h do oko 19h. Boravak na Iskiji oko 3 sata i boravak na Proćidi oko 3 sata. Kraći obilasci i slobodno vreme.

 • SORENTO I KAPRI – celodnevni fakultativni izlet vozom od oko 10.00h do oko 20h. Kraći obilazak Sorenta i slobodno vreme + odlazak do ostrva Kapri sa obilaskom gradića Kaprija i slobodnim vremenom.

 • OBALA AMALFIJA – celodnevni fakultativni izlet od 09.00h do oko 18.30h. Obilazak Pozitana i Amalfija sa vožnjom brodićem između Pozitana i Amalfija.

 • POMPEJI – poludnevni fakultativni izlet vozom do Pompeja sa posetom arheološkom lokalitetu i organizovanim obilaskom u trajanju od oko 2 sata. Slobodno vreme. Polazak na izlet oko 9h, povratak sa izleta oko 16h.

 • KASERTA – poludnevni fakultativni izlet vozom do Kaserte sa posetom kraljevskoj palati i slobodnim vremenom. Polazak na izlet oko 9h, povratak sa izleta do 17h.

 • TAVERNA NAPOLETANA – večera u tipičnoj taverni Napoletani sa zabavnim programom.

Tokom našeg boravka u Napulju, ukoliko idete na sve navedene izlete, imaćete jedan ceo dan slobodan za individualne aktivnosti (subota 25.maj). Taj dan možete iskoristiti za posete muzejima, a toplo vam preporučujemo Arheološki muzej u Napulju, kao i kapelu Sansevero sa najlepšim baroknim skulpturama na svetu. Za oba muzeja je potrebna rezervacija znatno unapred, „online“ kupovina ulaznica.

8. dan, ponedeljak 27. maj

Doručak. Odjava iz hotela do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 13.00h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 15.40h. Sletanje u Beograd u 17.00h. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

 • Gotovinski – uplata 35.000,00 dinara na ime rezervacije, ostatak 20 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 3 jednake mesečne rate;

 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 3 jednake mesečne rate;

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slućaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slićno), cena aranžmana podleže promeni

 • Fakultativne izlete nije moguće plaćati odloženo!

NAPOMENE:

 • U sobe smeštajnog objekta se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Smeštajni objekti su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se objekti nalaze. Svi smeštajni objekti imaju sobe sa kupatilom, tuš/wc. U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog objekta, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnog objekta organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od samog objekta. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od samog smeštajnog objekta. Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od samog objekta (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta smeštajnih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 2 od 25.12.2023..

Napulj je milionski grad, prestonica pokrajine Kampanija. Vekovima je bio prestoni grad juga Italije, i predstavlja jedan od najlepših gradova Italije. To je mišljenje onih koji imaju otvorene vidike, ništa im ne smeta i znaju da gledaju i uživaju! Osnovali su ga stari Grci davši mu ime Neapolis – novi grad. Rimljani su govorili „Vedi Napoli, e poi mori“ – „Vidi Napulj, i umri“. Mi ćemo ga videti, ali nećemo svakako umirati! Shvatićemo samo u čemu je bila poenta ove izreke; ili ne! Istorija je svuda u ovom gradu. Raskošne palate i avenije govore o bogatstvu ovog grada. Pogled na Vezuv je neverovatan. Veče podno zamka dell’Uovo (jaje) je za nezaborav. Pica u najstarijoj piceriji na svetu je sasvim posebna. Šoping je sjajan. Zašto se Napulj toliko dopada turistima iz čitavog sveta? Pre svega zato što nije ulickan; njegove raskošne palate su oronule. Svuda je đubre, a ako imate zaziranje prema drugačijim ljudima, onda ćete u svakom čoveku kojeg sretnete videti potencijalnu opasnost. Nije ovaj grad za svakoga! Ili znate da se opustite i da uživate, a ako ne, onda će vam u Napulju sve smetati! Na vama je! Lepota je zaista u očima posmatrača!

ISKIJA I PROĆIDA su prelepa ostrva u Napuljskom zalivu. Na ostrvima se nalaze koloritna ribarska seoca koja su prosto neodoljiva. Do Proćide se dolazi ferijem iz Napulja, a vožnja traje svega jedan sat. Iskija je ostrvo koje je udaljeno samo pola sata vožnje ferijem od Proćide. Naš izlet je osmišljen kao „private tour“ sa ugovorenim brodićima.

OBALA AMALFIJA je svetski poznata po svojim čudesnim pejzažima i neverovatno lepim mestima. Grad Amalfi se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poseduje srednjovekovnu strukturu, prelepe ambijente i čudesnu atmosferu. Ravelo i Pozitano su mondenska letovališta sa fantastičnom atmosferom i plažama. Brojni Holivudski filmovi su snimani na ovoj obali, kao i muzički spotovi. Pravi raj na zemlji.

SORENTO I KAPRI su dva bisera u Napuljskom zalivu. Sorento je čuveno letovalište sa neodoljivom atmosferom i čudesnim klifovima, a Kapri je ostrvo koje predstavlja sinonim mondenskog turizma. Ovo ostrvo je vekovima bilo rezidencija rimskih imperatora.

POMPEJI su jedan od najveličanstvenijih arheoloških lokaliteta na zemlji. Bogati rimski grad koji je stradao u erupciji Vezuva 79. godine i koji je potom vekovima bio zatrpan sa vulkanskom prašinom.

KASERTA je mesto u kojem se nalazi najraskošnija kraljevska palata Italije. Vrtovi su nestvarno lepi, a priča čudesna.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL „DEI MILLE“ 3*, Napulj hoteldeimillenapoli.it/

Hotel se nalazi u široj zoni centra grada, odnosno u zoni železničke stanice (ova zona se najčešće koristi za smeštaj jer je znatno povoljnija od drugih zona grada; dakle ova zona nije baš reprezentativna!). U neposrednoj blizini su prodavnice, butici, barovi, restorani, stanica metroa. Standardan „budžet“ hotel sa niskim nivoom usluge i sadržaja. Poseduje recepciju, salon za posluženje doručka, WiFi konekciju samo u lobiju, info desk... Sobe su srednje komforne, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, TV, centralni aklimatizaciono/grejni sistem.