Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Napulj i ostrva zaliva avionom
Evropski gradovi

Napulj i ostrva zaliva avionom

NAPULJ AVIONOM 2023

PUTOVANJE ZA SEĆANJE!

5 DANA AVIONOM IZ BEOGRADA / 4 NOĆENJA

Sa fakultativnom posetom: Sorento, Amalfi obala, ostrva Iskija i Proćida

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

FIRST MUNUTE

     
 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Beograd-Napulj-Beograd u ekonomskoj klasi, sa uključenim aerodromskim taksama, ručnim i redovnim prtljagom (8kg + 23kg)

 • Transfer sa aerodroma do hotela i povratno

 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u centru Napulja (samopusluživanje/“buffet“)

 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom

 • Obilazak Napulja prvog dana putovanja, prema programu

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 180 €

 • Obavezna turistička taksa koja iznosi ukupno 20 € po osobi za ukupno 5 noćenja – plaćanje na licu mesta

 • Fakultativne izlete koji su navedeni u programu – prijava za izlete je OBAVEZNA U AGENCIJI uz uplatu depozita od 50 € dok se ostatak do pune cene doplaćuje na licu mesta. Izleti se realizuju od strane ino-partnera koji određuje cenu istih.

OPIS I CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • SORENTO – celodnevni izlet sa polaskom iz Napulja iz hotela u 10h. CENA izleta iznosi 30 € i uključuje povratnu voznu kartu na relaciji Napulj-Sorento-Napulj, obilazak Sorenta i usluge vodiča. Povratak u Napulj je individualan. Dolazak u Sorento je oko podneva. Po dolasku sledi organizovani obilazak u trajanju od oko jednog sata i slobodno vreme.

 • KAPRI – četvoročasovni izlet sa feribotom iz Sorenta. CENA 75 € i uključuje povratnu kartu feribotom Sorento-Kapri-Sorento, funikular za grad Kapri, polučasovni orijentacioni obilazak grada Kaprija i usluge turističkog vodiča.

 • KRSTARENJE NAPULJSKIM ZALIVOM – PROĆIDA I ISKIJA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9.30h i povratkom do 20h. CENA izleta iznosi 100 €. Cena obuhvata ferry karte na relaciji od Napulja do ostrva Proćida i Iskija, kraće obilaske sa vodičem i usluge vodiča.

 • KOSTA AMALFITANA – celodnevni izlet sa polaskom iz hotela u 9.30h i povratkom do 21h. CENA izleta iznosi 100 €. Cena obuvata „private tour“ sa kombijem, obilazak Amalfija, Pozitana i Ravela, usluge vodiča.

CENA PAKETA SVIH IZLETA SA POPUSTOM: umesto 305 € samo 285 €

NAPULJ je milionski grad, prestonica pokrajine Kampanija. Vekovima je bio prestoni grad juga Italije, i predstavlja jedan od najlepših gradova Italije. Osnovali su ga stari Grci davši mu ime Neapolis – novi grad. Rimljani su govorili „Vedi Napoli, e poi mori“ – „Vidi Napulj, i umri“. Mi ćemo ga videti, ali nećemo svakako umirati! Shvatićemo samo u čemu je bila poenta ove izreke. Istorija je svuda u ovom gradu. Raskošne palate i avenije govore o bogatstvu ovog grada. Pogled na Vezuv je neverovatan. Veče podno zamka dell’Uovo (jaje) je za nezaborav. Pica u najstarijoj piceriji na svetu je sasvim posebna. Šoping je sjajan. Ovo je grad koji će vas oboriti sa nogu!

SORENTO je najpoznatije letovalište u Napuljskom zalivu i omiljena je destinacija svih onih koji dolaze u ovaj deo Italije. Njegove mediteranske ulice su neodoljive, a limun iz Sorenta je sasvim čudnovat. Klifovi deluju nestvarno. Mnogima je nezamislivo da tokom posete Sorentu ne odu ferijem do čuvenog Kaprija, ostrva luksuza na kojem je i rimski car Tiberije obožavao da boravi.

ISKIJA I PROĆIDA su prelepa ostrva u Napuljskom zalivu. Na ostrvima se nalaze koloritna ribarska seoca koja su prosto neodoljiva. Do Proćide se dolazi ferijem iz Napulja, a vožnja traje svega jedan sat. Iskija je ostrvo koje je udaljeno samo pola sata vožnje ferijem od Proćide.

OBALA AMALFIJA je svetski poznata po svojim čudesnim pejzažima i neverovatno lepim mestima. Grad Amalfi se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Poseduje srednjovekovnu strukturu, prelepe ambijente i čudesnu atmosferu. Ravelo i Pozitano su mondenska letovališta sa fantastičnom atmosferom i plažama. Brojni Holivudski filmovi su snimani na ovoj obali, kao i muzički spotovi. Pravi raj na zemlji.

Program putovanja:

1. dan, ponedeljak 29. maj

Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 11.00h. Prijava na let avio-kompanije „AirSerbia“. Let za Napulj u 13.15h. Sletanje u NAPULJ u 14.45h. Transfer do hotela u centru grada. Smeštaj i mali predah. U zakazano vreme sastanak sa vodičem na recepciji i polazak na pešačku turu sa osnovnim upoznavanjem sa prelepim Napuljem. Šetnja Korzom Garibaldi do katedrale posvećene Uspenju presvete Bogorodice. Kolosalna građevina čudesnog arhitektonskog stila. U sastavu katedralne, saborne crkve, nalazi se kapelica blaga posvećena Sv. Januarijusu u kojoj se čuva jedna sasvim posebna relikvija. Takođe, uz samu Katedralu, nalazi se i najstarija krstionica na zapadu izgrađena u 4. veku i posvećena Sv. Jovanu. Nakon obilaska Katedrale, odlazimo do istorijskog centra grada gde ćemo obići: Piazza Municipio sa divnom palatom San Đakomo i fontanom Neptuna, Galeriju Umberta I – tržni centar izgrađen u fantastičnom arhitektonskom stilu „Belle Epoque“, Teatar San Karlo – jedna od najpoznatijih operskih kuća na svetu, trg Plebišita sa Kraljevskom palatom... Usput ćemo videti i Novi zamak – rezidenciju Anžujaca, Promenadu i Zamak Jaje sa ribarskim seocem Marinaio, najstariju piceriju na svetu, trgovački kvat Via Toledo... Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku za večeru u piceriji „Brandi“. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

2. dan, utorak 30. maj

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na fakultativni izlet vozom do SORENTA. Sorento je jedno od najpoznatijih letovališta u Napuljskom zalivu. Prelepe mediteranske ulice sa divnim prodavnicama, neobični limunovi i liker od njih, elegantni restorani, nestvarni pogledi sa klifova na otvoreno more, mirisi... Mesto stvoreno za uživanje. Iz Sorenta vam preporučujemo odlazak na KAPRI, mondensko ostrvo sa luksuznim vilama i hotelima. Izlet je tako osmišljen, da je vaš povratak individualan, vozom takođe do Napulja uz instrukcije vašeg vodiča. Noćenje.

3. dan, sreda 31. maj

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak oko 10h na celodnevni fakultativni izlet sa feribotom iz Napulja. Posetićemo divnu PROĆIDU. Neverovatan kolorit ribarskih kućica neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Napojićemo oči na Proćidi i potom nastaviti do obližnjeg ostrva ISKIJA. Usput ćemo videti i maleno ostrvo Vivara koje predstavlja privatno ostrvce sa zaštićenim maritimnim područjem. Iskija predstavlja pravi mali raj, a glavno znamenje ovog ostrva je fascinantni srednjovekovni zamak Aragoneze. Povratak u Napulj do oko 20h. Noćenje.

4. dan, četvrtak 1. jun

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet do KOSTA AMALFITANE. Ovaj deo Napuljskog zaliva je poznat po fantastičnim pejzažima i uskim i zavojitim puteljcima kojima je nemoguće proći sa klasičnim turističkim autobusima. Mi ćemo tokom ovog celodnevnog izleta sa mini-busom imati prilike u potpunosti da uživamo u divnoj obali. Posetićemo grad AMALFI koji se nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Njegova katedrala prosto pleni lepotom i govori mnogo o moći koju je Amalfi tokom srednjeg veka posedovao kada je bio nezavisna Maritimna Republika. Obićićemo divni RAVELO i čuveni POZITANO. Kolorit ovih letovališta je neverovatan. Povratak u hotel do 18h. Noćenje.

5. dan, petak 2. jun

Doručak. Odjava iz hotela do 9h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti i šetnju Napuljem. U 12.30h transfer iz hotela na aerodrom. Prijava za let. Let za Beograd u 14.55h. Sletanje u Beograd u 16.15h. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.Gotovinski – uplata minimum 50% na ime rezervacije, ostatak 15 dana pre polaska;

 • Čekovima građana – minimum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak čekovima u 4 jednake mesečne rate;

 • Administrativnom zabranom – minumum 60% od cene aranžmana se uplaćuje pre polaska, ostatak je moguće platiti u 4 jednake mesečne rate;

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Italije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 1 od 19.12.2022.

OPIS SMEŠTAJA: