Portugalija Putovanje Avionom 2023
Portugalija Putovanje Avionom 2023
Portugalija Putovanje Avionom 2023
Portugalija Putovanje Avionom 2023
Portugalija Putovanje Avionom 2023
Portugalija Putovanje Avionom 2023
Portugalija Putovanje Avionom 2023
Evropski gradovi

Portugalija Putovanje Avionom 2023

Od 890€

 PORTUGALIJA PUTOVANJE 2023

7 noćenja / 26. septembar – 4. oktobar 2023 II GRUPA

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA ZA PRIJAVE POSLE 01.08.2023

CENA ARANŽMANA ZA PRIJAVE DO 01,08,2023

26.09-04.10.2023

950€

890€

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avionske karte na liniji Beograd-Lisabon-Beograd sa avio-kompanijom „WIZZ AIR„ (aerodromske takse, ručni prtljag do 10kg)

 • Transfere na destinaciji: aerodrom Lisabon – hotel u Lisabonu i povratno

 • 7 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3* u široj zoni centra Lisabona (na liniji metroa; sobe sa kupatilom)

 • Obilazak Lisabona prema programu bez uključenih karti za gradski prevoz

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Redovan prtljag – doplata za kofer težine do 20kg iznosi 120 €

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od 1500 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 285 €

 • Obavezna doplata na licu mesta za boravišnu taksu koja za 7 noćenja iznosi 35 € po osobi

  Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):

 • Celodnevni izlet Sintra-Kabo da Roka sa ulaznicom za kraljevsku palatu Pena 70 €

 • Celodnevni izlet Batalja-Nazare-Obidoš 70 €

 • Park Nacija u Lisabonu sa ulaznicom za Akvarijum i vožnjom gondolom (bez karti za metro) 50 €

 • Izlet za Porto vozom 80 €

 • Izlet Obala Eštorila sa uključenim kartama za voz 50 €

IZLETI SE UPLAĆUJU U AGENCIJI NAJKASNIJE 25 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE!

UKOLIKO UPLATITE SVE IZLETE, UKUPNA CENA SA POPUSTOM IZNOSI 290 €

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan, utorak 26. septembar BEOGRAD - LISABON

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 14.30h. Prijava za let avio kompanije „WIZZ AIR“. Let za Lisabon u 17h. Sletanje u Lisabon u 20.00h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

2. dan, sreda 27. septembar LISABON

Doručak. Polazak u razgledanje grada uz kombinovanje metro/železnica/pešice. Prvo odlazimo do kvarta Belem koji se nalazi na samom ušću reke Težo u Atlantski okean. Ovde se nalazi jedan od najprepoznatljivijih simbola Lisabona, kula Belem i spomenik Henriku Moreplovcu. Takođe, u Belemu se nalazi u raskošni samostan Sv. Žeronima, remek delo manuelske arhitekture koje je stavljeno na listu svetske baštine UNESCO. Ostavljamo dovoljno vremena da se poseti samostan. Poseta Belemu ne bi bila potpuna bez Belem kolačića. Malo ćemo predahnuti kako bi smo potpuno upili atmosferu ovog divnog lisabonskog kvarta uz poglede na most „24. aprila“ koji premošćava reku Težo, i na spomenik Hristu Spasitelju koji se nalazi sa druge strane reke Težo, u kvartu Almada. Odlazimo do trga Komersio na kojem se nalazi divna Trijumfalna kapija, potom do trga Rosio, srca Lisabona, na kojem se nalazi spomenik kralja Pedra IV. Ovaj trg je poznat po elegantnim kafeima i restoranima, te ćemu upravo tu napraviti pauzu za ručak. U dogovoreno vreme nastavljamo dalje obilazak grada uz šetnju prelepom avenijom Liberdade preko trga Restauradores pa sve do trga Markiz de Pombal (cca 2 km). Posetićemo fantastičan park Edvarda VII. Slobodno vreme za lutanje starim delom grada. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

3.dan, četvrtak 28. septembar 2023. LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na poludnevni fakultativni program koji uključuje posetu Parku Nacija. Ovaj deo grada zauzima površinu od 5400 km2. Nastao je 1998. godine kao deo grada na kom se održavala svetska izložba „EXPO“. Tom prilikom je ovaj deo pretvoren u modernu stambenu i komercijalnu četvrt. U parku Nacija koji je mnogo više od zelenog parka, se nalazi i novoizgradjena marina u kojoj se nalazi preko 600 vezova za luksuzne jahte i brodove. Ovde se nalaze moderne poslovne zgrade, stambene zgrade, javne moderne instalacije, pozorište Kameos i Lisabonski akvarijum. Mi ćemo se prošetati ovim delom grada, videćemo i prelepi most „Vasko de Gama“, potom Kazino i najveći šoping centar u Lisabonu „Vasko de Gama“. Provozaćemo se adrenalinskom žičarom do Akvarijuma koji ćemo posetiti (najveći akvarijum u Evropi). Sledi slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

4.dan, petak 29. septembar 2023. LISABON – SINTRA – RT KABO DA ROKA – LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do živopisnog gradića Sintra u kojem se nalazi veličanstvena kraljevska palata Pena koju ćemo posetiti. Nakon obilaska bajkovite palate sa fantastičnim vrtovima, odlazimo do najzapadnije tačke kontinentalnog dela Evrope, rta Kabo da Roka. Na rtu se nalazi divan svetionik, a pogled ka otvorenoj pučini Atlantika je nezaboravan! Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

5. dan, subota 30. septembar 2023. LISABON – KAŠKAIŠ – EŠTORIL

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet sa obilaskom obale Eštorila. Odlazak vozom do najživopisnijeg letovališta na Atlantiku, prelepog Kaškaiša. Slobodno vreme za lutanje uličicama, šoping, pa možda i kupanje... Odlazak potom vozom do Eštorila, gradića poznatog po Kockarnici i divnoj plaži Tamariž. Slobodno vreme za oprobavanje sreće u kockarnici. Povratak vozom u Lisabon do 19h. Slobodno vreme u centru grada i individualni povratak u hotel. Noćenje.

6. dan, nedelja 1. oktobar 2023. LISABON – BATALJA – NAZARE – OBIDOŠ – LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Odlazak do Batalje, istorijskog portugalskog grada čije ime doslovce znači bitka. Podigao ga je kralj Žoao I koji u ovom gradu osniva samostan Sv. Marije kao uzdarje Bogu zbog pobede koju je izvojevao protiv krune od Kastilje 1385. godine. U samostanu se nalaze grobnice kralja i njegove porodice. Odlazimo potom u divno letovalište Nazare koje se nalazi na Atlantskom okeanu. Letovalište je poznato po svojoj plaži i živopisnim turističkim zonama. Odlazimo do srednjovekovnog bisera Portugala, gradića Obidoš. Ovaj grad je okružen srednjvokovnim zidinama. U Obidošu ćete imati osećaj kao da je vreme stalo. Kamene ulice, živopisne suvenirnice, divni kafei... Povratak u hotel do 20h. Noćenje.

7. dan, ponedeljak 2. oktobar 2023. LISABON – PORTO

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet vozom do neverovatnog Porta. Polazak iz hotela u 7.30h! Vozom do Porta treba 3 sata. Po dolasku, sledi obilazak Ribeire, starog dela grada. Očekuje nas divna trgovačka ulica Svete Katerine, reka Duro, gvozdeni most Luiša Prvog, kuća Henrika Moreplovca, Franjevačka crkva, knjižara „Lello & Irmao“... Slobodno veme za individualne aktivnosti. Povratak vozom u Lisabon do 23h.

8. dan, utorak 3. oktobar 2023. LISABON – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom iz hotela u 17h. Prijava za let. Let za Beograd u 19.55h. Sletanje u Beograd u 00.40h (sreda 4. oktobar). Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 40.000,00 dinara

 • Ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje zaključno sa 25.08.2023.

 • Izleti se pojedinačno, ili u vidu paketa uplaćuju u agenciji zaključno sa 25.8.2023.

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Portugalije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 • Cene su promenljive, kao i sama raspoloživost na letovima niskobudžetnih avionskih kompanija. U slučaju odustanka od putovanja iz bilo kog razloga, uplaćeni novac na ime rezervacije se ne vraća, već se dobija vaučer za navednei iznos za letove kompanije „Wizz“ u narednih 8 meseci od dana odustanka. To vaći za odustanak koji je duži od 30 dana od dana polaska na putovanje. Ukoliko se odustaje od putovanja u periodu kraćem od 30 dana pre početka putovanja, uz depozit se obračunavaju i penali po OUP-u.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 15 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 1 od 06.06.2023.

HOTEL VIP INN BERNA 3*, LISABON https://www.vipbernahotel.com/en/  

Hotel se nalazi u centru Lisabona, nedaleko od metro stanice „Campo Poqueno“. Lep kraj kojeg karakteriše raskošna avenija Republica. U neposrednoj blizini hotela nalazi se šoping centar „Campo Poqueno“, brojni restorani, barovi, marketi.

Hotel je standardne „budžet“ kategorije, te svakako da nije luksuzan. Poseduje veliki lobi sa dnevnim boravkom i recepcijom otvorenom 24 sata, info pult, WiFi konekciju, aperitiv bar, salon za posluženje doručka („buffet“), 240 smeštajnih jedinica...

Sobe su standard kategorije, i sve poseduju kupatilo sa tuš-wc, sef, klima uređaj, TV Cab., WiFi konekciju.

Vodimo vas u zemlju sunca i osmeha, divnu Portugaliju. Portugal se nalazi na Iberijskom (Pirinejskom) poluostrva, i svojom kopnenom granicom sa graniči samo sa Španijom. Mala zemlja sa velikom istorijom i još većim srcem! Univerzalna reč koju ćete odmah naučiti po dolasku u Portugal je „Obrigado“. Ta reč označava sve... I izvolite, i hvala, i poštovanje, i nema na čemu... U vreme dok je bio monarhija, Portugal je bio jedna od najvećih kolonijalnih imperija na svetu. Iz svojih kolonija je iscrpeo ogromno blago i pretočio ih u svoje blistave gradove.

Lisabon, portugalska prestonica. Potpuno neverovatan grad. Grad sreće, ali i tužnih melodija fada... Svuda je neka seta, pomešana sa uzbuđenjem. Raskošne palate, fantastične avenije, neverovatno lepi trgovi, samostani, crkve... Dan je jedno u ovom gradu, a noć nešto sasvim drugo. Beskrajne šetnje njegovim ulicama nikada vas neće zamoriti. Želećete još, još, još.

Sintra, grad sa idiličnim ambijentima i divnom kraljevskom palatom Pena. Vrtovi ove palate su neverovatni, a arhitektonski sklop palate je pravo čudo. Svi su se vekovi na njenoj fasadi uskomešali. U unutrašnjosti, u istorijskom muzeju, prošetaćete se kroz istorijat kraljevskih dinastija koje su vladale ovom zemljom.

Kabo da Roka je najzapadnija tačka kontinentalnog dela Evrope. Naravno, nalazi se na Atlantskom okeanu. Ovaj rt je meta na desetine hiljada turista i to u vreme zalaska sunca. Prizor je nestvaran!

Obala Eštorila je načičkana malim mestima, koja su gotovo međusobno spojena. Počinje kod Lisabona, a završava se kod Kaškaiša. Po mnogima, Kaškaiš je najlepše letovalište Portugala iako se nalazi na obali hladnog Atlantika. Turisti prosto obožavaju ovo mesto. Eštoril je otmen gradić sa prelepom plažom Tamariž i najčuvenijim i nejeksluzivnijim kazinom u Portugaliji.

Obidoš je pravi mali srednjovekovni san. Okružen svojim zidinama i danas se oseća sigurnim. Unutra u gradiću vas čeka snop uskih uličica i belih kuća. Neverovatno živopisna atmosfera. A tu je i jedna crkva u kojoj se danas nalazi biblioteka.

Batalja i Nazare, dva mesta, blizu jedno drugom, a toliko daleko po svom izgledu i značaju. Batalja ima ogroman istorijski značaj kao poprište jedne od najčuvenijih bitaka na ovim prostorima, a Nazare sa druge strane ima ogroman značaj za turizam ovog dela Portugala. Istorija naspram prelepe plaže.

Porto je grad u koji se svako zaljubi na prvi pogled. Njegov kvart Ribeira je neodoljiv! Šarene ribarske kućice, prelepe ulice, svežina koja dolazi sa okeana, ogromni brodovi koji ulaze i izlaze iz njegove luke... I naravno vino, divno, slatko, mirisno.