Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024
Evropski gradovi

Portugalija Lisabon Putovanje Avionom 2024

 PORTUGALIJA PUTOVANJE 2024

U PRIPREMI

TERMIN PUTOVANJA

CENA ARANŽMANA

PROMO CENA

 

   

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na liniji Beograd-Lisabon-Beograd sa avio-kompanijom "AirSerbia„

 • Aerodromske takse

 • Ručni prtljag težine do 8kg (ranac ili mali kofer)

 • Transfer u Lisabonu od aerodroma do hotela i povratno

 • Obilazak Lisabona prema programu, prvog dana boravka (bez uključenih karti za metro)

 • 7 noćenja sa doručkom („buffet“/“švedski sto“) u hotelu sa 3* u široj zoni centra Lisabona, na liniji metroa

 • Smeštaj u dvokrevetne sobe sa kupatilom (sobe sa francuskim ležajem ili sa dva odvojena ležaja; trokrevetna soba je isključivo na upit i sadrži pomoćni ležaj koji je manjih dimenzija te može bitnije ugroziti komfor treće osobe)

 • Usluge turističkog vodiča

 • Organizacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Ulaznice za muzeje i druge turističke objekte

 • Redovan prtljag težine do 23kg i standardnih dimenzija – 50 € (mora se prijaviti i platiti 15 dana pre polaska na putovanje)

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem od 30.000 € (može se dobiti u agenciji po ceni od oko 1500 dinara)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 350 €

 • Gradsku turističku taksu koja trenutno iznosi 5 € po noćenju i osobi (ukupno za 7 noćenja 35 € po osobi) – plaća se na licu mesta

 • Obavezna karta za metro „Vivaviagem“ 15 € - plaća se na licu mesta vašem vodiču koji će je pribaviti za vas. Na kartici ćete imati kredit od 10 € (6 vožnji)

 • Fakultativni program (minimalan broj za realizaciju je 15 prijavljenih osoba):

 • Celodnevni izlet Sintra – Kabo da Roka prema programu – 80 €

 • Tročasovni izlet EXPO City Lisabon sa uključenom vožnjom gondolom (jedan pravac) prema programu – 30 €

 • Celodnevni izlet Belem i Kaškaiš sa uključenim transferom – 60 €

 • Celodnevi izlet Batalja i Obidoš sa organizovanim prevozom i ulaznicom za manastir Batalja – 90 €

 

OBAVEZNA PRIJAVA ZA IZLETE U AGENCIJI, 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! PLAĆANJE IZLETA SE OBAVLJA ISKLJUČIVO NA LICU MESTA NAŠEM PREDSTAVNIKU.

Program putovanja:

1. dan (subota 27. april) BEOGRAD - LISABON

 

Sastanak na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu u 17h. Prijava za let avio kompanije „AIR SERBIA“. Let za Lisabon u 19.05h. Sletanje u Lisabon u 22.05h po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja formalnosti, transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.

 

2. dan (nedelja) LISABON

Doručak. Polazak u 10h u obilazak grada (metro i pešačka tura). Tokom našeg obilaska videćemo istorijsko jezgro grada: Avenida Liberdade, Trga obnovitelja/Restauradores, Trg Rossio, Železnička stanica Rosio, ulica Augusta, Trg Komersio, Alfama (Katedrala)... Slobodno vreme za individualne aktivnosti i individualni povratak u hotel. Noćenje.

3. dan (ponedeljak) BELEM I KAŠKAIŠ

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet (organizovanim prevozom). Odlazak u Belem. Obilazak (spolja) manastira Sv. Žeronima, spomenika otkrićima i veličanstvene kule Belem. Predah u čuvenoj poslastičarnici „Pasteis de Belem“ uz tradicionalne klolače. Panoramski osvrt na most 25. Aprila, spomenik Hrista Kralja, ušće reke Težo u Atlantski okean. Drugi deo dana provodimo u prelepom letovalištu Kaškaiš. Ovo mesto predstavlja mondensko letovalište na Atlantiku. Živopisne ulice, raskošne aristokratske vile, plaže... Raj za turiste. Panoramski ćemo videti i čuveni Kazino u Eštorilu. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

4. dan (utorak) SINTRA - KABO DA ROKA

Doručak. Slobodno vreme ili polazak na poludnevni fakultativni izlet u 12,00h. Odlazak u Sintru vekovnu letnju rezidenciju portugalskih kraljeva. Brdima koje okružuju mesto dominiraju zidine mavarskog utvrđenja i kitnjaste palate Pena, podignute u 19.veku. Kraći obilazak centra grada kojim dominira nekadašnja kraljevska palata Sintra. Slobodno vreme za individualne aktivnosti (individualna poseta palati Pena, poseta čuvenom bunaru inicijacije...). Potom je predviđen odlazak do najzapadnije tačke Evrope, Kabo de Roka, čije su geografske kordinate simbolično ispisane na kameni obelisk. Zalazak sunca nad okeanom na ovom rtu je nezaboravni doživljaj. Povratak u hotel do 21h. Noćenje.

5. dan (sreda) LISABON

Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na tročasovni fakultativni izlet u 10h. Odlazak do Parka Nacija - EXPO zone Lisabona gde se održala velika svetska izložba. Kompleks je remek-delo savremene arhitekture. Provozaćemo se gondolom odakle se pruža nestvaran pogled na čitav kompleks, reku Težo i impresivni most Vasko de Gama. Sledi slobodno vreme i individualni povratak u centar grada/hotel. Noćenje.

6. dan (četvrtak) BATALJA - OBIDOŠ

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti, ili polazak u 10h na celodnevni fakultativni izlet. Obilazak čuvenog manastira Batalja, mesta istorijske bitke između Portugalaca i Španaca. Veličanstvena građevina predstavlja najveću crkvu Portugalije. U njoj se nalaze grobnice kraljevske dinastije Aviz. Poseta manastiru, kraće slobodno vreme i odlazak u Obiđoš. Ovo je najlepši srednjovekovni grad Portugalije, izuzetno slikovito mesto sa zidinama i divnim prodavnicama i knjižarama. Povratak u hotel do 19h. Noćenje.

7. dan (petak) LISABON

Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Predlažemo vam da ovaj dan iskoristite za vožnju čuvenom linijom tramvaja broj 28, vožnju uspinjačom Glorija, vožnja liftom Santa Žusta, tuk-tuk turu Alfamom, krstarenje rekom Težo, posetu čuvenoj „TimeOut“ pijaci... Noćenje

8. dan (subota 4. maj) LISABON – BEOGRAD

 

Doručak. Odjava iz soba do 10h. Slobodno vreme za individualne aktivnosti do polaska na aerodrom. Transfer na aerodrom iz hotela u 20h. Prijava za let. Let za Beograd u 23.05h. Sletanje u Beograd u 03.55h (nedelja 5. maj). Kraj putovanja.

 

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS.

 • Na ime rezervacije uplaćuje se 40.000,00 dinara

 • Ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje 20 dana pre putovanja

 • Preko računa: uz profakturu izdatu od strane Travel4You agencije.

 • U slučaju poremećaja na monetarnom tržištu, kao i većih promena troškova organizacije (goriva, hotela, avio taksi i slično), cena aražmana podleže promeni.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00h. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 09:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Portugalije. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

 • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

 • Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

 • Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

 • Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Evropske unije.

 • AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 • UKOLIKO SE NE IZJASNITE NAJKASNIJE DO 7.4.2024. U VEZI DOPLATE ZA REDOVAN PRTLJAG, NAKON TOG TERMINA CENA ĆE BITI 100 EUR PO JEDNOM KOFERU.

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br. 30000036907 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „MILENIJUM OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 3 od 31.01.2024.

Vodimo vas u zemlju sunca i osmeha, divnu Portugaliju. Portugal se nalazi na Iberijskom (Pirinejskom) poluostrva, i svojom kopnenom granicom sa graniči samo sa Španijom. Mala zemlja sa velikom istorijom i još većim srcem! Univerzalna reč koju ćete odmah naučiti po dolasku u Portugal je „Obrigado“. Ta reč označava sve... I izvolite, i hvala, i poštovanje, i nema na čemu... U vreme dok je bio monarhija, Portugal je bio jedna od najvećih kolonijalnih imperija na svetu. Iz svojih kolonija je iscrpeo ogromno blago i pretočio ih u svoje blistave gradove.

Lisabon, portugalska prestonica. Potpuno neverovatan grad. Grad sreće, ali i tužnih melodija fada... Svuda je neka seta, pomešana sa uzbuđenjem. Raskošne palate, fantastične avenije, neverovatno lepi trgovi, samostani, crkve... Dan je jedno u ovom gradu, a noć nešto sasvim drugo. Beskrajne šetnje njegovim ulicama nikada vas neće zamoriti. Želećete još, još, još.

Sintra, grad sa idiličnim ambijentima i divnom kraljevskom palatom Pena. Vrtovi ove palate su neverovatni, a arhitektonski sklop palate je pravo čudo. Svi su se vekovi na njenoj fasadi uskomešali. U unutrašnjosti, u istorijskom muzeju, prošetaćete se kroz istorijat kraljevskih dinastija koje su vladale ovom zemljom.

Kabo da Roka je najzapadnija tačka kontinentalnog dela Evrope. Naravno, nalazi se na Atlantskom okeanu. Ovaj rt je meta na desetine hiljada turista i to u vreme zalaska sunca. Prizor je nestvaran!

Obala Eštorila je načičkana malim mestima, koja su gotovo međusobno spojena. Počinje kod Lisabona, a završava se kod Kaškaiša. Po mnogima, Kaškaiš je najlepše letovalište Portugala iako se nalazi na obali hladnog Atlantika. Turisti prosto obožavaju ovo mesto. Eštoril je otmen gradić sa prelepom plažom Tamariž i najčuvenijim i nejeksluzivnijim kazinom u Portugaliji.

Obidoš je pravi mali srednjovekovni san. Okružen svojim zidinama i danas se oseća sigurnim. Unutra u gradiću vas čeka snop uskih uličica i belih kuća. Neverovatno živopisna atmosfera. A tu je i jedna crkva u kojoj se danas nalazi biblioteka.

Batalja i Nazare, dva mesta, blizu jedno drugom, a toliko daleko po svom izgledu i značaju. Batalja ima ogroman istorijski značaj kao poprište jedne od najčuvenijih bitaka na ovim prostorima, a Nazare sa druge strane ima ogroman značaj za turizam ovog dela Portugala. Istorija naspram prelepe plaže.

Porto je grad u koji se svako zaljubi na prvi pogled. Njegov kvart Ribeira je neodoljiv! Šarene ribarske kućice, prelepe ulice, svežina koja dolazi sa okeana, ogromni brodovi koji ulaze i izlaze iz njegove luke... I naravno vino, divno, slatko, mirisno.

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL DO CHILE 3*, Rua António Pedro 40, Lisabon ili sličan  https://hoteldochile.com/

Hotel se nalazi u široj centralnoj zoni Lisabona, na samo 300 metara od metro stanice „Arrois“. U neposrednoj blizini hotela se nalazi nekoliko barova, restorana, marketa. Hotel je standardne „budžet“ kategorije, i svakako da nije luksuzan; samo pristojan. Recepcija, mali lobi, salon za posluženje doručka („buffet“ / samoposluživanje; slabo i jednolično), WiFi konekcija gotovo da ne radi! Sobe su male, oko 15m², sve sa kupatilom, klima uređajem, mali frižider i TV.