Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Jordan avionom NOVO 2024
Daleka putovanja

Jordan avionom NOVO 2024

VELIKA JORDANSKA TURA 2024

PETRA - VADI RUM - AKABA 

TERMIN PUTOVANJA

REDOVNA CENA ARANŽMANA

LAST MINUTE

     

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Povratnu avionsku kartu na relaciji Budimpešta-Aman-Budimpešta sa kompanijom „WizzAir“

 • Aerodromske takse i ručni prtljag težine do 8kg i dimenzija 56cm x 45cm x 25cm (torba ili ranac; kofer sa točkićima ne!)

 • Redovan prtljag, kofer težine do 10kg i dimenzija 23 cm dubina, 40 cm širina i 55 cm visina

 • Transfer mini-busom na relaciji Beograd-aerodrom Budimpešta-Beograd

 • Transfer u Jordanu aerodrom-hotel-aerodrom

 • Prevoz tokom obilaska koji su navedeni u programu putovanja (aklimatizovano vozilo)

 • 8 noćenja sa doručkom ukupno, od čega 2 noćenja u Amanu (za prvo noćenje uzima se prvi dan boravka, jer se grupa smešta u ranim jutarnjim satima u hotel – te se to svakako ubraja u noćenje po globalnim pravilima i standardima vezanim za pravila ranog „čekiranja“ u sobe), 2 noćenja u Vadi Musu, 1 noćenje u pustinji Vadi Rum, 2 noćenja u Akabi i 1 noćenje u Madabi

 • Smeštaj u hotelima sa minimum 3* u 1/2 ili 1/2+1 standard sobama sa kupatilom; smeštaj u pustinji Vadi Rum je u beduinskom kampu

 • Večeru u beduinskom kampu u pustinji Vadi Rum

 • Usluge pratioca grupe

 • Usluge lokalnog vodiča

 • Orgazacione troškove

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Individualne troškove, ulaznice za muzeje i druge turističke objekte i sve ostalo što nije obuhvaćeno cenom aranžmana

 • Obavezno međunarodno putno osiguranje sa pokrićem 30.000 € (može se dobiti u agenciji pre samog putovanja po ceni od 1.000 dinara za osobe 70-, odnosno oko 2.000 dinara za osobe 70+)

 • Doplata za jednokrevetnu sobu – 280 € (isključivo na upit)

 • Obavezna turistička taksa koja se plaća na licu mesta i koja iznosi 30 € po osobi – plaća se odmah po dolasku u Jordan

 • Doplata za veći prtljag (kofer težine do 26kg 120 €; kofer težine do 32kg 170 €)

 • Jordan Pass sa vizom i ulaznicama za posetu Petri i arheološkom lokalitetu u Madabi i pustinji Vadi Rum – 120 € - plaća se 20 dana pre samog putovanja u agenciji.

Jordan Pass je obavezan za sve putnike zbog vize!

 • Ulaznice za planinu Nebo (3 JOD), crkvu Sv. Đorđa u Madabi (1 JOD), Betaniju (12 JOD) – plaćaju se na licu mesta isključivo u jordanskim dinarima (JOD) – ove ulaznice nisu uključene u Jordan Pass!

 • Doplata za bolji smeštaj u Akabi u hotelu „Mövenpick & Residences Aqaba“ 5* - 110 € po osobi za oba noćenja (standard dvokrevetna soba)

 • Obavezne napojnice za lokalnog vodiča i vozača – daju se na kraju putovanja, preporučeni iznos je 20 JOD/USD/EUR

 • Fakultativni izleti navedeni u programu:

 • Poludnevni izlet za Džeraš sa uključenom ulaznicom, uslugama vodiča i bus transferom – 60 €

 • Krstarenje Akabskim zalivom sa uključenim ručkom – 40 €

 • Tročasovni „jeep tour“ pustinjom Vadi Rum – 60 €

Prijava i plaćanje izleta isključivo u agenciji minimum 20 dana pre samog putovanja!

TROŠKOVI VAN CENE ARANŽMANA, JORDAN PASS+VIZA+IZLETI = 280 €

PETRA - VADI RUM - AKABA  

Program putovanja:

1. dan, utorak 13. februar BEOGRAD – NOVI SAD – AERODROM BUDIMPEŠTA - AMAN

Transfer mini busom iz Beograda, Novog Sada… Polazak iz Beograda u 11h (Sava centar), Novog Sada 12.15h (Temerinski put, kod Rode). Putovanje preko Mađarske. Kraća usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak na međunarodni aerodrom „Franc List“ u Budimpešti oko 20h. Prijava za let kompanije „WizzAir“. Let za Aman u 22.05h.

2. dan, sreda 14. februar AMAN – DŽERAŠ

Sletanje u Aman na međunarodni aerodrom „Queen Alia“ u 03.55h ujutro po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u sobe (očekivano vreme smeštaja u sobe je oko 7h). Doručak. Odmor do 12 časova. Odlazak do centra Amana. Slobodno vremeza individualne aktivnosti i individualne obilaske, ili fakultativni odlazak do Džeraša. Na lokalitetu antičke Gerase nalazi se grčko-rimski grad sa sjajno očuvanom strukturom. Danas je ovo prvoklasni arheološki lokalitet sa ostacima rimske glavne ulice Kardio, Zevskovog hrama, Ovalnog trga, Artemidinog hrama. Tu su i ostaci vizantijskih crkvi, od kojih je najvažnija crkva Sv. Kozme i Damjana, svetaca koji su boravili u Gerasi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, četvrtak 15. februar MADABA – PLANINA NEBO – VADI MUSA/PETRA

Doručak. Odjava iz hotela u 8.30h. Odlazak do Madabe. Šetnja divnom Madabom koja je poznata po svojim umetničkim galerijama i školama mozaika. Ovaj grad je ujedno i najvažniji hrišćanski centar u Jordanu. Prvo ćemo posetiti sjajan arheološki lokalitet na kojem se nalaze ostaci vizantijske bazilike i crkve Sv. Ilije, kao i brojni izloženi mozaici iz rimskog i vizantijskog perioda. Posetićemo grčku crkvu Sv. Đorđa u kojoj se nalazi čudesni mozaik koji predstavlja najstariju sačuvanu mapu Svete zemlje i grada Jerusalima. Slobodno vreme u gradu. Oko 14h odlazak iz Madabe. Odlazak do obližnje planine Nebo. Prema Starom zavetu, Bog je Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu kako bi ugledao obećanu zemlju pre nego što ode u Carstvo božije. Na mestu na kojem je ispustio poslednji uzdah danas se nalazi njegov štap oko kojeg je obmotana zmija. Jednočasovna pauza u jednom divnom nacionalnom restoranu za ručak („buffet“). Nastavak putovanja prema Mojsijevoj dolini, odnosno Vadi Musa. Dolazak u hotelu večernjim satima. Smeštaj. Noćenje.

4. dan, petak 16. februar PETRA

Doručak. Ovaj dan je ceo rezervisan (fakultativno) za neverovatnu avanturu koja nas čeka. Ta avantura je spektakularni grad Petra, drevna prestonica Nabatejskog carstva, uklesana u kamenoj litici pre više od 2000 godina. Od turističkog centra do Petre i ulaza u najdramatičniji prirodni prolaz na svetu - Sik, videćemo niz nabatejskih grobnica. Kroz uski prolaz Sik dug oko 1,2 km stižemo do čuvene Riznice – Al Kaznah. Riznica je svakako najpoznatija građevina Petre i mnogi je poistovećuju sa čitavim kompleksom. Iznad Riznice nalazi se nekoliko vidikovaca sa kojih se pruža nestvaran pogled na građevinu uklesanu u steni. Pravimo pauzu od minimum jednog sata pre nego što krenemo dalje u pešačenje do veličanstvenih kraljevskih grobnica u steni, ulice kolonada, teatra, velikog hrama. Tu se organizovani deo programa završava i ostavlja se slobodno vreme uz preporuku da se dalje nastavi strmim putem sa bezbroj stepenica koje vode ka drevnom manastiru koji predstavlja pored Riznice najveću atrakciju Petre. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

5.dan, subota 17. februar PUSTINJA VADI RUM

Doručak. Odjava iz hotela u 10h. Polazak ka nestvarnoj pustinji Vadi Rum. Zbog nestvarnih pejzaža koji podsećaju na vanzemaljske, pustinju nazivaju i Dolina meseca. Odlazak do „Visitor centra“ na obaveznu prijavu posetioca. Smeštaj u tradicionalni kamp oko 13h. Slobodno vreme, ili fakultativni polazak na organizovanu „jeep“ turu pustinjom Vadi Rum. Tokom ovog izleta videćemo uske klance, strmovite litice, prirodne lukove, pustinjsko rastinje... Avanturu završavamo u „Sunset Valley“ odakle ćemo posmatrati fantastični zalazak sunca. Povratak u kamp. Sledi tradicionalna beduinska večera i uživanje u neverovatnom zvezdanom nebu nad pustinjom. Noćenje.

6. dan, nedelja 18. februar AKABA

Nakon doručka krećemo lagano ka obližnjem letovalištu i lučkom gradu Akabi. Ovaj drevni grad se nalazi na obali Crvenog mora, odnosno na krajnjoj severnoj tački istoimenog zaliva. Prvo ćemo posetiti ekskluzivnu rezidencijalnu i turističku zonu Ajla sa Kraljevskom marinom, a potom ćemo otići do centra Akabe. Smeštaj u hotel oko 14h i slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

7. dan, ponedeljak 19. februar AKABA

Doručak. Polazak u 10h u jednočasovnu šetnju Akabom uz obilazak: ogroman jarbol visne 136 metara sa zastavom Arapskog ustanka. U Akabi se nalaze ostaci nekada impozantne tvrđave, takođe ćemo videti i divnu džamiju Šarif Huseina bin Alija. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, ili polazak na krstarenje zalivom Akabe sa ručkom. Slobodno popodne. Noćenje.

8. dan, utorak 20. februar AKABA – MRTVO MORE - BETANIJA – MADABA

Doručak. Odjava iz hotela u 9h i polazak ka Mrtvom moru i Betaniji. Sledi vožnja preko doline Vadi Araba ka Mrtvom moru. Dve pauze na vidikovcima. Videćemo okamenjeni kip Lotove žene gde ćemo čuti i biblijsku priču o gradovima greha, Sodomi i Gomori. Odlazak do Betanije. Po dolasku sledi obilazak lokaliteta na kojem je kršten gospod Isus Hristos na reci Jordanu. Nakon obilaska sledi odlazak do Madabe i smeštaj u hotel u ranim večernjim satima. Noćenje.

9. dan, sreda 21. februar MADABA – BUDIMPEŠTA – BEOGRAD

Odjava iz soba u 2h posle ponoći. Paket-doručak. Transfer do aerodroma i prijava na let kompanije „WizzAir“. Let ka Budimpešti u 04.30h. Sletanje u Peštu u 06.25h i transfer ka Novom Sadu i Beogradu. Povratak u ranim popodnevnim satima; zavisno od zadržavanja na graničnom prelazu. Kraj putovanja.

USLOVI PLAĆANJA:

 • Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate.

 • Akontacija za putovanje iznosi 40.000 dinara i plaća se u roku od 24 sata od prijave za putovanje; ostatak do pune cene aranžmana se isplaćuje 20 dana pre putovanja.

NAPOMENA: prilikom prijave se plaća navedena akontacija od 40.000 dinara. Odmah se kupuju avionske karte kod kompanije "WizzAir". U slučaju vašeg odustanka u bilo kom roku do 30 dana pre putovanja, ovaj uplaćeni iznos vam se ne vraća u novcu, već dobijate "vaučer" avio kompanije u tom iznosu koji možete iskoristiti u narednih 8 meseci (dec 2023. - jul 2024.) za bilo koji let kompanije "Wizz".

NAPOMENE:

- U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka kako je programom predviđeno. Hotelske sobe se napuštaju poslednjeg dana boravka do 07:00h. Hoteli su registrovani, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Jordana. Svaki hotel ima restoran, svaka soba ima tuš/wc. U pojedinim hotelima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od samog hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela. Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela. Neki od dopunskih sadržaja hotela su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti sadržaja, jer zavise od hotela (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...). Usled svetske ekonomske krize može doći do opadanja kvaliteta hotelskih usluga, na svim destinacijama, na šta organizator putovanja ne može imati uticaja.

- Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA i SPECIJALNIH PONUDA proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadoknadu na ime razlike u ceni.

- Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja putovanja.

- Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program istaknut u agenciji. Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja. Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave.

- Putnici treba sami da se informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije i odredišne zemlje (novčana sredstva, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku tranzit ili ulaz na teritoriju Jordana.

- AVIO ARANŽMANI su pored važećih Opštih uslova putovanja vezani i za posebne uslove grupnih tarifa avionskih kompanija.

 

 

U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadržava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tržištu ili promena cena smeštaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadržava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je rađen na bazi minimum 25 putnika. Uz ovaj aranžman važe opšti uslovi putovanja organizatora, usaglašeni sa TAS standardom. Organizator putovanja je turistička agencija TRAVEL4YOU, Njegoševa 37, Zemun, matični broj 21107131. Licenca broj: OTP A-22/2022. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu POLISU OSIGURANJA br.470000054086 (osigurana suma u visini od 30.000€) osiguravajućeg društva „TRIGLAV OSIGURANJE A.D.“

 

Cenovnik broj 2 od 04.01.2024.

Hašemitska kraljevina Jordan se nalazi na Bliskom istoku, odnosno Arabijskom poluostrvu. Kolevka je drevnih civilizacija (Amon, Moab, Endomejci, Nabatejci) koje su na ovom prostoru ostavile svoje pečate. Drevne civilizacije nestale su dolaskom Rimljana na ove prostore koji opet ostavljaju iza sebe brojne svedoke njihove vladavine.

Položaj Jordana na drevnim karavanskim putevima začina odigrao je presudnu ulogu na razvoj ove zemlje i razvoj starih civilizacija.

Nabatejska prestonica Petra se od 2011. godine nalazi na listi „7 Wonders of the World“. Predstavlja ogroman lokalitet sa preko 800 sačuvanih građevina klesanih u steni. Turistički lokalitet bez premca!

Pustinja Vadi Rum (visoka dolina) je još jedna prvoklasna turistička atrakcija Jordana. Fantastični predeli sa stenama starim nekoliko stotina miliona godina. Noć u pustinji je neverovatan doživljaj jer se iznad vas otvara nebo sa milionima zvezda.

U Jordanu se nalazi i Mrtvo more sa najnižom kopnenom tačkom na svetu. Tu je i Betanija, mesto krštenja Isusa Hrista, lučki grad i letovalište Akaba, divna Madaba sa svojim neverovatnim mozaicima, Džeraš sa sjajno očuvanim rimskim gradom...

Ovo je putovanje koje će vam večno ostati u najlepšem sećanju!

OPIS SMEŠTAJA:

HOTEL 3*, Aman- Hoteli iz naše ponude u ovom gradu se nalaze na maksimum 10km udaljeni od starog grada, u nekoj od rezidencijalno-poslovnih zona Amana. Poseduju recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, restoran, WiFi konekciju,... Sobe su komforne sa kupatilom, centralni aklimatizacioni sistem, TV, sefom.

HOTEL 3*, Petra/Vadi Musa - Hotel se nalazi u Vadi Musi, na samo 15 minuta hoda od glavne trgovačke zone i ulaza na arheološki lokalitet Petre. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, „Wrangler“ aperitiv bar sa alkoholnim pićima, elegantan restoran, WiFi konekciju u javnim delovima, bazen na otvorenom. Sobe su sa kupatilom, klima uređajem, TV.

PUSTINJSKI KAMP, Vadi Rum - Poseduje šatore u vidu bungalova. Bungalovi su sa dve zasebne sobe sa jednim deljenim kupatilom. Šatori poseduju centralni aklimatizacioni/grejni sistem koji se pokreće u 22h i isključuje u 7h. Smeštaj je dakle skroman, kako to logično i biva u pustinjskom kampu. Barem jedno veče bez signala na telefonu i naravno WiFi-ja! Doručak je odličan, a u ovom kampu ćemo imati i tradicionalnu beduinsku večeru.

HOTEL 3*, Akaba - Nalazi se u strogom centru grada, na samo par minuta hoda od suka i plaže. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, lobi sa dnevnim boravkom, WiFi konekciju, aperitiv bar, restoran. Sobe su sve sa kupatilom, klima uređajem, TV, mini-barom.

HOTEL „MÖVENPICK & RESIDENCES AQABA“ 5* https://movenpick.accor.com/en/

Hotel se nalazi u centralnom delu Akabe, nedaleko od plaže, trgovačke zone, zone sa restoranima i barovima. Jedan od najboljih gradskih hotela iz čuvenog svetskog hotelijerskog lanca „Movenpik“. Ovaj hotel možete izabrati umesto predviđenog hotela sa 3* uz navedenu doplatu. Priuštite sebi malo luksuza, zašto da ne! Hotel poseduje veliki lobi sa recepcionim delom i delom za predah gostiju, WiFi konekciju u celom objektu, aperitiv koktel bar, restoran za posluženje obroka sa izvrsnim izborom jela i pića, prelepi vrt sa divno stilizovanim spoljnim bazenom, spa centar... Sobe su standard kategorije, i sve su izuzetno komforne, sa divnim kupatilom (tuš/wc), klima uređaj, mini-bar, sef, WiFi, TV Kab.

HOTEL 3*, Madaba Nalazi se u centru grada, na samo 1 km od istorijskog dela Madabe. Poseduje recepciju otvorenu 24 sata, aperitiv bar, WiFi konekciju. Sobe su sa kupatilom, klima uređajem, TV.

 

TAČNA IMENA SMEŠTAJNIH OBJEKATA BIĆE POZNATA 20 DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE! MOGUĆE SU PROMENE, ALI KVALITET I LOKACIJA OSTAJU NA ISTOM NIVOU!